Férfi kosárlabda NB I

Az SZTE-Szedeák újoncként is rájátszásba vágyik

Az SZTE-Szedeák újoncként is remekül szerepel a bajnokságban, jelenleg a csapat mindössze egy győzelemre van a rájátszást érő nyolcadik helytől.

SZTEA Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák vezetőedzője, Fodor Péter a delmagyar.hu portálon beszélt röviden az eddigi tizenhárom forduló tapasztalatairól, valamint az idei utolsó Atomerőmű elleni bajnoki mérkőzésükről.

“Elégedett vagyok a csapattal. A szezon előtt a biztos bennmaradást jelentő hely elérése volt a célunk, amelyet egy szegedi játékosokra épülő, a pénztárcánkhoz mért légiósokkal megerősített kerettel szerettünk volna elérni – ezt eddig maximálisan véghezvittük. Leginkább kellemes meglepetést jelentő periódusokra emlékszem, de a Falco legyőzése is mindenképpen ebbe a kategóriába sorolható, arra a sikerre máshol is felkapták a fejüket. Bár sima győzelemnek tűnt, a Nyíregyháza elleni sikert is nagy dolognak tartom, hiszen Cziglerék néhány napja a Kecskemétet tudták megverni idegenben. Negatívumot nem tudok mondani, de a Kaposvár, a Körmend és a Sopron elleni szoros meccseinkből jó lett volna még egyet, esetleg kettőt megnyernünk, akkor akár a 7. helyen is lehetnénk a tabellán a jelenlegi 11. helyett” – mondta a korábban Debrecenben is dolgozó szakember.

Holnap a listavezető Atomerőmű elleni mérkőzéssel kezdődik meg a szezon második fele a szegedi csapat számára, a szakember kiélezett csatára számít.


„Mindig egy meccsre tervezek előre, így most is a Paks elleni összecsapás jár az eszemben. Hogy milyen helyzetben leszünk az alapszakasz végén, majd meglátjuk, de ha van reális esélyünk a legjobb nyolc közé kerülésre, természetesen újoncként is szeretnénk elérni ezt a bravúrt. Addig pedig arra összpontosítunk, hogy minden meccsen megpróbáljuk az ehhez szükséges győzelmeket gyűjtögetni. Bár az első fordulóban találkoztunk már az Atommal, ez a meccs teljesen más lesz, hiszen ők is összeértek, és mi is fejlődtünk, A csoportos rutint szereztünk. Annyiban azonban remélem, hasonlít majd a mérkőzés a paksira, hogy végig kiélezett csatát hoz, amelyen lesz esélyünk a bravúrra. Utóbbi öt meccsünkön négy sikert arattunk, nagyszerű lenne, ha az évet is egy győzelemmel zárnánk” – jegyezte meg Fodor Péter.