Premier League

Az Arsenal még lejjebb taszította a lejtőn a Chelsea-t

Halmozódnak a Chelsea kínjai: hétfő este a Premier League 19. fordulójának londoni csúcsrangadóján az Arsenal hazai pályán intézte el Carlo Ancelotti csapatát, lényegében 10 perc alatt. A 3-1-es győzelemmel az Ágyúsok újabb szöget vertek Ancelotti képzeletbeli koporsójába, a Chelsea már hat meccs óra nyeretlen a Premier League-ben.

Az Arsenal 3-1-re intézte el a Chelsea-t

Carlo Ancelotti:
"A különbséget a minőség jelentette, az Arsenal sokkal jobb volt ebben a tekintetben. Jobban játszottak nálunk, ezt el kell ismernünk. Nehéz pillanatok ezek a csapatnak, legközelebb a Boltonnal játszunk, nyernünk kell, nincs mese, fel kell ébredünk."


Arsene Wenger:
"Voltak olyan idegenbeli mérkőzéseink ebben a szezonban, amikor fruszráltan, eredmény nélkül játszottunk, ezért különösen fontosak a hazai meccsek. Ma este fegyelmezettek, érettek voltunk, az első gólunknak döntő szerepe volt. Ez a győzelem megerősítette a hitünket, hogy van esélyünk a bajnoki címre. Hiszem, hogy az út elején járunk, és még sokat javulhatunk tavasszal. De a Chelsea is a bajnokvárományosok között van, a mai vereség ellenére nem szabad őket leírni."

Öt vereség után végre győzni tudott az Arsenal a Chelsea ellen, a lehető legjobbkor. Ugyan az Ágyúsok a forduló előtt is a 2. helyen álltak a tabellán, de két hete a Manchester United elleni fiaskó (0-1 az Old Traffordon), és az utóbbi időben egyre sűrűsödő kritikák (öt éve nem nyert semmilyen trófeát az együttes, több poszton is erősíteni kellene, de Arsene Wenger csak a fiatalokra épít, nem hajlandó sztárjátékost igazolni, igazi ellenfeleivel szemben nem tudott nyerni ebben a szezonban a csapat) miatt is megnyutatató volt a hazai híveknek a szemmel látható, és gólokban megmutatkozó Arsenal-fölény a találkozón.

Kőkemény, mindkét félidőn át küzdelmes összecsapást hozott az Emirates-beli rangadó. Az első félidő derekáig nem tudták feltörni egymás védelmét az ellenfelek, aztán a 44. percben Song kényszerítőzött Fabregassal, aminek a végén Song a hálóba gurított (1-0).

A második félidőben két gyors akcióból Fabregas (2-0) és Walcott (3-0) révén már háromgólosra növelték előnyüket a hazaiak, Carlo Ancelotti, a vendégek menedzsere csak kapkodta a fejét, el sem hitte, hogy amit a pályán lát, az a valóság. Ivanovics révén az 57. percben szépítettek (3-1), és még nagyobb fokozatra kapcsoltak a vendégek, de az eddig többször megingó, kritizált Arsenal-védelem most állta a rohamot, a zárásig már nem módosult az eredmény. Frank Lampard először volt kezdő ebben a szezonban, de visszatérése sem segített a kékeken, és az Ágyúsok elleni ügyeletes gólgyáros, Didier Drogba sem érezte a kaput. Ancelotti mérlege az elmúlt tíz meccsen - minden sorozatot tekintve - 5 vereség, 3 döntetlen és 2 győzelem, kérdés, meddig tart még Roman Abramovics türelme Ancelottival szemben, mikor kapja kézbe a tréner Olaszországba szóló repülőjegyét - retúrszelvény nélkül.

Premier League, 19. forduló:
Arsenal-Chelsea 3-1 (1-0)
Gólszerző: Song (44.), Fabregas (51.), Walcott (53.), illetve Ivanovic (57.)