Premier League

A Manchester United sem bírt a Birminghammel

A hajrában egyenlítettek a hazaiak

Nem tudott javítani idegenbeli mérlegén Sir Alex együttese, amely továbbra is veretlen ugyan, de vendégségben még mindig csak egyszer győzött. Ezúttal sokáig úgy tűnt, legyőzik a Birminghamet, a 89. percben azonban egyenlített Bowyer, igaz, a találat furcsa körülmények között született.

Sokáig inkább csak lehetőségeket, mint valódi helyzeteket tudtak kialakítani a csapatok. A Birmingham nyitott ugyan egy fejessel, de összességében a Manchester volt fölényben. A 8. percben Rooney lőtt laposan a jobb alsó mellé, majd szintén ő tekert Foster kezébe.

A legkomolyabb veszélyt Giggs jelentette a hazai kapura: a 18. percben az ezúttal a jobbszélen játszó walesi jobbal ívelt a kissé kint álló kapus fölött a hosszú sarokra. Foster azonban bele tudott még érni a labdába, így az a kapufára hullott.

Vidic és Larsson birkóznak a Blackburn-Manchester United Pl-meccsen

A 26. percben kissé feszültté vált a hangulat, Anderson és Gardner lökdösődtek a félpálya környékén, amiért mindketten sárgát kaptak.

Nem sokkal később újra Giggs veszélyeztetett, ezúttal befelé cselezett, és ballal lőtt, de nagyon nem tornáztatta meg korábbi csapattársát a kék-fehér mezesek kapujában.

Az izgalmasabb események a szünet utánra maradtak. Az 53. percben egy pontrúgás után Gardner elé került a labda néhány méterre a kaputól, de Van der Sar ölébe lőtt. Kicsivel később Berbatov már nem hibázott, finoman tette ki sarokkal a játékszert a jobbszélre, majd miután visszakapta, a bal alsóba lőtt a tizenhatosról. (1-0)

A bolgár szinte azonnal duplázhatott volna, de a következő lövése a jobb oldali kapufán csattant. Sokáig úgy tűnt, ez nem oszt, nem szoroz, de a hajrában a hazaiak szinte előzmény nélkül egyenlíteni tudtak. Igaz, a gól szabályossága több ponton is vitatható. Egyrészt a gólpasszt adó Zsigics lenyomta Ferdinandot, másrészt a szerb kezéről pattant tovább a labda, harmadrészt lehet, hogy a lecsorgót bepofozó Bowyer lesen volt. A spori megadta, 1-1.

A négyperces hosszabbítás ellenére több komoly eseményre már nem jutott idő, maradt a döntetlen. A Manchester United ezzel csak utolérni tudta a Manchester City-t a tabella élén, a kétpontos előnyüket elvesztették. Azt viszont ne felejtsük el, hogy Ferguson csapata kettővel kevesebb meccset játszott! De azokat is meg kell még nyerni, hogy előnybe kerüljenek, ráadásul mindkettőt idegenben, és az egyiken a Chelsea lesz az ellenfél. A Birmingham egy helyet javított, 16. a PL-ben.

Eredmények:

Birmingham City-Manchester United 1-1 (0-0)

Korábban:
West Ham United-Everton 1-1 (1-1)
Manchester City-Aston Villa 4-0 (3-0)
Stoke City-Fulham 0-2 (0-2)
Sunderland-Blackpool 0-2 (0-0)
Tottenham Hotspur-Newcastle United 2-0 (0-0)
West Bromwich Albion-Blackburn Rovers 1-3 (1-1)

Szerdán játsszák:
Chelsea-Bolton Wanderers 20:45
Wigan Athletic-Arsenal 20:45
Liverpool-Wolverhampton Wanderers 21:00