Internazionale

Leonardo megkaphatja, amit Benítez nem

Az új vezetőedző új játékosokat is szeretne

Rafa Beníteznek a gyenge eredmények mellett azért kellett elhagynia az Intert, mert új játékosokat követelt Massimo Morattitól - az mondjuk tény, hogy néha érdekes stílusban. A frissiben kinevezett új vezetőedző, Leonardo viszont megkaphatja, akiket akar. Kaká, Luis Fabiano érkezhet, Mancini távozhat. Nem mindenki örül az új tréner kinevezésének.

A spanyol elbocsátása után szinte azonnal be is jelentették, hogy a korábbi Milan-kedvenc és -edző, Leonardo lesz az Inter szakvezetője. Úgy tűnik, ő azt is megengedheti magának, amit elődje nem: új játékosokat kérhet az elnöktől.

Az már biztosnak tűnik, hogy a Genoa védője, Andrea Ranocchia Milánó kék-fekete felében folytatja januártól. Állítólag az új év első napjaiban bejelentik az átigazolását, és évi 2 millió eurót fog keresni a hátvéd, akire Walter Samuel sérülése miatt lesz szükség.

Felvetődött a Palermo középpályása, Josip Ilicic neve is - sőt, őt a Juve is szeretné -, de a menedzsere szerint a szlovén játékos nem csak most, hanem még nyáron sem vált klubot.

Kaká a brazil válogatott edzésén 2008-ban

Leonardo két honfitársát, igazi nagyágyúkat is maga mellé venne: Kakát a Real Madridból, Luis Fabianót pedig a Sevillából igazolná le. Előbbi szerződtetésének több akadálya is lehet: egyrészt korábban a Milanban játszott, de Ibrahimovic - vagy épp Leonardo - példájából kiindulva ez nem feltétlen gond. Komolyabban kell viszont számolni José Mourinhóval, aki lehet, hogy nem használná az első sorban a frissen felépült brazilt, de az is biztos, hogy nem szívesen erősíti meg egyik legkomolyabb nemzetközi riválisát a szezon közben.

Fabiano megszerzése egyszerűbbnek tűnik, a Sevilla is könnyebben elengedné, igaz, őt is hátráltatták sérülések, így nincs igazán nagy formában. Ezért is meglepő, hogy épp ők kerültek a célkeresztbe: két olyan játékos, akiknek akár egy fél szezonjuk is rámehet még arra, hogy a legjobbjukat hozni tudják.

Az érkezők természetesen többeket is kiszoríthatnak, így távozók is biztos lesznek. Egyre biztosabbnak tűnik Mancini eligazolása. A brazil Mourinho és Benítez idején is a háttérben volt, és nem valószínű, hogy most hirtelen az első sorban találná magát. Azért félteni nem kell, nevelőegyesülete, az Atletico Mineiro, és a Cruzeiro is érdeklődik iránta. Valószínű tehát, hogy hazatér Brazíliába.

Az edzőváltás egyébként a szigorúan a csapatot érintő kérdéseken túl is keltett hullámokat. Massimo Moratti elnök például sajnálja, hogy el kellett küldenie Benítezt, de Leonardo szerinte a legjobb választás a kispadra. Azt külön kiemelte, hogy a döntéssel nem akarták bosszantani a Milant, amelynek játékosa, és tavaly edzője is volt a brazil.

Ezzel nem igazán ért egyet az Inter korábbi sztárja: Sandro Mazzola például kifejezetten károsnak tartja, hogy egy korábbi Milan-játékos ült le a kispadra. Ráadásul szerinte Leonardo ellen szakmai kifogások is emelhetők, mivel tavaly nem alkotott nagyot a piros-feketéknél.