DVSC-TEVA

Keressük a megfelelő szakembert - Szima Gábor

Nincs könnyű helyzetben Szima Gábor, a DVSC-TEVA elnöke, sürgősen utódot kell találnia a búcsúzó Herczeg András helyére. Az elnök nem zárkózik el a külföldi edzőktől, a szakmai múlt és a személyes benyomás viszont döntő lehet.

Szima Gábor a dvsc.hu-nak nyilatkozva beszélt az edzőkérdés fejleményeiről.

"Keressük a megfelelő szakembert a DVSC-TEVA szakmai stábjának az élére. Természetesen számít a szakmai múlt. Számít a magyar nyelv tudása, de nem kizáró ok, ha valaki nem tud magyarul, ugyanis az is elképzelhető, hogy olyan külföldi edző kerül a klubhoz, aki nem beszéli a nyelvünket. Fontos a benyomás a személyes és a telefonon történő beszélgetések során. Számít, hogy az eddigi csapatai milyen stílusban futballoztak, hogyan viselkedik a kispadon a kamerák előtt, hogyan nyilatkozik a médiának, és milyen információkat gyűjtünk vele kapcsolatban korábbi munkahelyéről."

Az eddig a sajtóban felmerült nevekre - Bölöni László, Sisa Tibor, Prukner László, Várhidi Péter, Aczél Zoltán - is reagált az elnök:

"Bölöni László szerződtetését a DVSC-TEVA költségvetése nem teszi lehetővé, hiszen külföldi klubjainál más anyagi körülmények között dolgozott. Várhidi Péter, mint szakkommentátor annyi negatívumot elmondott már csapatunkról, sajnos sokszor indokolatlanul, hogy úgy gondolom, a közönség nem fogadná tárt karokkal. Természetesen ne gondolja senki, hogy Debrecenben a jogos kritkát nem fogadják el. A másik három szakembert alkalmasnak tartom arra, hogy leüljön a Loki kispadjára, ám mindháromnak csapata van. Nem lenne egyszerű Debrecenbe szerződtetni őket, kicsi az esélye, hogy bármelyikük is a DVSC edzője legyen, de nem tartom teljesen kizártnak."