Premier League

Arsenal-Chelsea a hétfői szuperrangadón

  • Drégelyvári Anna

A Premier League 19. fordulója az Arsenal-Chelsea londoni szuperderbivel zárul hétfő este. Mindkét csapatnak, de különösen a Chelsea-nek úgy kellene a három pont, mint egy falat kenyér. Carlo Ancelotti a szezonban először a Terry-Lampard-Drogba trióval küldi harcba csapatát, míg Wengernek Fabregas miatt fő a feje. Előzetes.

Drogba nem jó ómen az Arsenalnak

175. alkalommal csapnak össze a londoni riválisok, az összmérleg az Arsenal javára dől, de a közelmúltban nem talált ellenszert a kékek, és különösen Didier Drogba ellen Arsene Wenger, a hazaiak menedzsere: az elefántcsontarti támadó az utolsó 11 Ágyúsok elleni meccsén 13 alkalommal rezegtette meg a hálót, míg az elmúlt öt rangadót a Chelsea nyerte, imponáló, 13-2-es gólkülönbséggel.

A hatodik győzelem gyógyír lenne a vendégek elmúlt hetekben produkált mélyrepülésére: a Chelsea november 10-én győzött utoljára a Premier League-ben (1-0 a Fulham ellen), azóta keresi a szezon eleji kirobbanó formáját. A történtek fényében nem csoda, hogy Carlo Ancelotti alatt nem életbiztosítás a kispad, de a nyilatkozatok szerint Roman Abramovics tulajdonos maximálisan bízik az olasz szakemberben. Mindenesetre két vereség és három döntetlen után "illene" nyernie a kékeknek, ha a tréner nem akarja magára haragítani az orosz mágnást. Az előjelek biztatóak: Frank Lampard először kezdhet az idényben, a védelembe visszatérhet John Terry, elöl pedig Didier Drogba szaporítaná góljai számát.

Az Arsenalnak ebben a szezonban nem megy elsődleges ellenfeleivel szemben, legutóbb a Manchester United verte őket 1-0-ra, de a Tottenham és az október 3-i "odavágón" a Chelsea is legyőzte őket. Arsene Wenger menedzser Drogba és Fabregas miatt aggódik. Előbbit hatástalanítani kellene, de a védelem nem áll erős lábakon, utóbbit az újabb sérüléstől félti.

"Cesc sajnos mentális problémákkal küzd, nagyon fél attól, hogy újból megsérül a térde, és ez megbénítja játékát. A Manchester United ellen 30 percet játszott, segített a társainak, de látszott, hogy valami nincs rendben vele. De az elmúlt napok alapján készen áll arra, hogy kezdőként lépjen pályára."

"Szükségünk van a győzelemre, de ez csak természetes. Az elmúlt években is megvolt a lehetőségünk a bajnoki címre, de elszalasztottuk. Most jó pozícióban vagyunk, nyernünk kell a Chelsea, a United és a Manchester City ellen hazai pályán."

Kollégája, Carlo Ancelotti elsősorban Lampardban bízik.

"Frank visszatérése óriási lökést adhat a csapatnak. Sorozatos sérülések sújtottak minket, Zsirkov, Benajoun, Alex is kidőlt. De a fiúk összeszedték magukat, készen állunk arra, hogy legyőzzük az Arsenalt."

Az Ágyusoknál visszatér a kapuba Lukasz Fabianski, Vermaelen, Almunia és Gibbs viszont sérült. A másik oldalon Alex, Benajoun és Bosingwa vannak a hiányzók listáján.

Premier League, 19. forduló

Arsenal-Chelsea. Emirates Stadion, 21. óra.
Várható kezdőcsapatok:
Arsenal: Fabianski - Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy - Song, Wilshere, Fabregas - Nasri, Arsavin, Samah.
Chelsea: Cech - Ferreira, Ivanovics, Terry, A. Cole - Lampard, Essien, Malouda - Kalou, Drogba, Anelka.

Korábbi eredmények:

Aston Villa-Tottenham Hotspur 1-2 (0-1)
Gólszerző: Collins (82.), illetve van der Vaart (23., 67.). Kiállítva: Defoe (28., Tottenham).

Manchester United-Sunderland 2-0 (1-0)
Gólszerző: Berbatov (5., 58.)

Blackburn Rovers-Stoke City 0-2 (0-0)
Gólszerző: Huth (51.), Wilson (90.)

Bolton Wanderers-West Bromwich Albion 2-0 (1-0)
Gólszerző: Taylor (39.), Elmander (86.)

Newcastle United-Manchester City 1-3 (0-2)
Gólszerző: Carroll (72.), illetve Barry (2.), Tévez (5., 81.)

Wolverhampton Wanderers-Wigan Athletic 1-2 (0-2)
Gólszerző: Fletcher (87.), illetve Rodallega (9.), Cleverley (20.)

Fulham-West Ham United 1-3 (1-2)
Gólszerző: Hughes (11.), illetve C. Cole (37., 73.), Piquionne (45.)

Blackpool-FC Liverpool - elhalasztva
Everton-Birmingham City - elhalasztva