Újpest

Hat-hét pont benne maradt a csapatban - Kovács Zoltán

Az Újpest sportigazgatója úgy véli, a játékosok az edzéseken példamutatóan dolgoztak, de a mérkőzéseken ő is többet várt a csapattól.

UTEA szezon végeztével az Újpest sportigazgatója is értékelte a csapat teljesítményét. Kovács Zoltán beszélt a csapat őszi szerepléséről, a nyári igazolásokról, valamint a hiányérzetéről is.

“A nyáron szerethető csapatot ígértünk, azt gondolom, ezt sikerült megvalósítanunk, mert számtalan pozitív visszajelzést kaptam szakmai és szurkolói körökből egyaránt, ami megerősít abban, hogy jó irányba tartunk. Az a meggyőződésem, hogy az Újpestnek nincsen más lehetősége, mint ezen az úton maradni, mert a jelen gazdasági körülmények között más utat választani a szurkolók becsapása lenne, amihez én nem adom a nevem. Ha sikerül stabilizálni a klub helyzetét, akkor is ugyanezek az elvek mentén szeretnénk tovább működtetni a klubot, mert jelenleg az öltözőben és azon kívül is egy erkölcsileg tiszta, alkotó közeg dolgozik az Újpestért” – mondta az egykori újpesti kedvenc.

Kovács Zoltán beszélt a lila-fehérek nyári igazolásaival kapcsolatban, több játékosról is elégedetten beszélt.

„Nikola Mitrovics az ősszel megmutatta, mire képes, és az egyik legjobb Magyarországon játszó légióst ismerhettük meg személyében, tőle egyébként ezt is vártuk. Ilyen játékkészséggel megáldott futballista Véber György óta nem szerepelt Újpesten, nagyon hamar elfogadtatta magát a társaival és a szurkolókkal is. Marin Matosban is óriási lehetőség rejlik, de a nyári sérülését fiatal koránál fogva is nehezen dolgozta fel. Sitku Illés nagyon-nagy reményekkel érkezett Újpestre, és sérülése előtt annak ellenére is bizonyította, hogy fontos láncszeme a csapatnak, hogy nem sikerült betalálnia. Kvalitásait és személyiségét ismerve tavasszal megmutatja majd, hogy helye van Újpesten, és nem véletlenül igazoltuk le. Böőr Zoltán olyan személyiségű játékos, akire a csapattársai igazán felnézhetnek, nagyon örülök, hogy köztünk lehet hosszú kihagyása után, és bízom benne, hogy fizikálisan tavaszra még jobb állapotba kerül, és még többet tud majd segíteni a csapatnak. A második keretből felkerülő játékosok – Egerszegi Tamás, Tajthy Tamás és persze Simon Krisztián – is megmutatták, hogy hatalmas értékei lehetnek az Újpestnek, ha földön tudnak maradni és nem hagyják magukat „megbolondítani”, ebben nyilvánvalóan számítok a rutinosabb játékosaink segítségére is” – jegyezte meg a sportvezető.

Az egykori válogatott futballista ugyanakkor nem volt mindennel elégedett, a csapattól több pontot várt az őszi szezonban.

„A játékosok az edzéseken és a mérkőzéseken is nagyon tisztességes és példamutató hozzáállással dolgoztak, de hat-hét pont szerintem így is „benne maradt” a csapatban. Több alkalommal lépett fel koncentrációhiány, valamint hiányoltam a nagyobb egyéni felelősségvállalást is a csapat tagjaitól. Nem csak a szurkolók, hanem személy szerint én is többet vártam, de biztos vagyok benne, hogy a szurkolók felől is tapasztalható pozitív visszajelzések, illetve a türelem azért megmaradt irányunkban, mert egyrészről ismerik a klub helyzetét, másrészről pedig tudják, hogy senki nem akarja becsapni őket” – nyilatkozta a sportigazgató.