Birkózás

Három érmet szerezhetnek birkózóink Londonban - Hegedűs Csaba

A Magyar Birkózó Szövetség elnöke úgy gondolja, rég volt ilyen jó birkózócsapatunk, aki kvalifikálja magát az olimpiára, éremesélyes.

DIGIHegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A sportvezető elmondta, hogy rég nem volt ilyen jó birkózócsapatunk, és jók az esélyeink a 2012-es londoni olimpián.

„Fantasztikus dolog, hogy kötöttfogásban olyan fiatal csapatunk van, amely a 2011-es kvalifikációs-vb-n a 7 lehetséges pozícióból előreláthatólag 5-6 helyet meg tud szerezni. Szabadfogásban is kitűnően szerepeltünk, ami már hosszú évek óta nem fordult elő, Hatos Gábor bronzérmet szerzett a moszkvai birkózó-világbajnokságon, így bekerültünk a Világkupára is, amit eddig nem tudtunk elérni. Amire számítok, 5-6 olimpiai kvalifikáció kötöttfogásban, 3 szabadfogásban és 1-2 női vonatkozásban. Ezek mindegyike első négy közé kerülhet Londonban, nagyon rég volt ilyen jó csapatunk. Úgy gondolom, három érmünk lehet 2012-ben, nagyon komoly eredményt akarunk elérni” – nyilatkozta az 1972-es müncheni olimpia bajnoka.