Német Kupa

Ezúttal 6-3-ra verte a Bayern a Stuttgartot

Emlékezetes volt a két csapat kupameccse

A Német Kupa nyolcaddöntőjének szerda esti mérkőzésén ismét találkozott egymással a hétvégén nyolcgólos bajnokit játszó Stuttgart és a Bayern München. Ezúttal is a Bajorok nyertek, annak ellenére, hogy a hazaiak vert helyzetből jöttek vissza, és nagyon sokáig meccsben voltak. Klose duplával tért vissza sérüléséből.

Már a meccs legelején megpróbálta kihasználni a lélektani előnyt a Bayern, amit a hétvégi 5-3-as siker adott számára. A hatodik percben Ottl távoli lövésével meg is szerezték az előnyt. A fiatal játékosra senki nem lépett ki, és védhetetlenül lőtt huszonkettőről a jobb felsőbe. (0-1)

Két perccel később eldőlni látszott minden: Müller baloldali beadására Gomez érkezett tökéletesen, 0-2.

Bayern játékosok gólöröme a Stuttgart elleni kupameccsen

A Bajorok el is hitték, hogy eldőlt a meccs, és erre majdnem ráfizettek. Gomezt már a 30. percben a combsérüléséből visszatérő Klose váltotta, és kényelmes tempóra váltottak a vendégek. Pogrebnyak büntetett is ezért. Előbb kihasználta, hogy Ottl hátul nem volt olyan magabiztos, mint elöl a meccs elején, majd remekül forgatta meg a védőket a tizenhatoson belül, és lőtt a jobb alsó sarokba. Duplájával már 2-2 volt az állás. A szünetig nem is változott semmi, aminek a kissé pánikba eső müncheniek örülhettek jobban.

A fordulás után magukra találtak a vendégek, és Klose révén újra vezetést szereztek: a Stuttgart a középpályán veszítette el a labdát, majd a Bajorok előrepasszába még Boulahrouz is úgy ért bele, hogy az így tökéletes lett a német csatárnak, aki szokásához híven pontos volt. (2-3)

A Bayern megint visszaállt a vezetés tudatában, és a Stuttgart nagy nehezen megint egyenlített is. Igaz, előbb Harnik bombázott a felső lécre, majd Gentner végzett el katasztrofálisan egy tizenegyest. A büntetőt összehozó Butt így könnyedén védett. Időközben kiállították Boulahrouzt második sárgalappal, akinek az érdekében fura módon az a Schweinsteiger reklamált, akit épp felrúgott. Már ha egyáltalán elérte. A hazaiak megköszönték Schweini sportszerűségét, a spori azonban leküldte a holland védőt.

A 77. percben megszületett az egyenlítő gól: Delpierre szöglet utáni fejese Schweinsteiger hátán pattant meg - kivel volt ez a srác ma este? -, így került a labda a tehetetlen Butt kapujába. (3-3)

Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, a hajrában ugyanis beindult a Bayern-henger és megint kivégezte őket. A 81. percben Müller talált be, miután vagy három védőt elfektetett, a nyolcvanhatodikban Klose duplázott, miután elé keveredett egy jobb oldali beadás, végül a hosszabbításban Ribéry fejelte be Lahm ívelését. (3-6) Eddigre ráadásul már Delpierre-t is kiállította a játékvezető.

A Stuttgartnak el kellene gondolkodnia néhány épkézláb védő leigazolásán, mert elképesztő mennyiségű gólt kapnak. Nem csoda, hogy utolsó előttiek a bajnokságban.

A másik este rendezett találkozón az Aachen és a Frankfurt büntetőkig húzta a döntést. Annak ellenére, hogy a vendégek már a 14. percben emberhátrányba kerültek. Aztán a 0-0 utáni hosszabbításban esett két gól, de azon is megosztoztak a csapatok (1-1). Végül a tizenegyespárbajból az Aachen jött ki jobban, ők jutottak a nyolc közé.

Eredmények:

Stuttgart - Bayern München 3-6 (2-2)

Aachen - Frankfurt 1-1 (0-0, 0-0, 1-1); büntetőkkel: 5-3

Korábban:

Köln - Duisburg 1-2

Wolfsburg - Cottbus 1-3

A győztesek továbbjutottak a Német Kupa negyeddöntőjébe.