Bodnár László

Újra Salzburg!

A jobbhátvéd a szezon végéig írt alá

A Red Bull Salzburg hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést kötött Bodnár Lászlóval. A negyvenhatszoros válogatott jobbhátvéd korábban három évig volt a csapat játékosa. 2009-ben tért haza Debrecenbe, majd 2010 nyarától nem volt klubja.

Bodnár László novemberben utazott ki próbajátékra Ausztriába, és sikerült meggyőznie egykori csapata vezetőit arról, hogy érdemes őt leigazolni. Bár az NSO-nak adott nyilatkozata szerint ez nem ment könnyen: "amikor kint voltam a csapatnál, Huub Stevens vezetőedző már jelezte, hogy mindenképp számítana rám. A vezetőséggel nem volt könnyű megegyezni. Úgy gondolom, reális összeget kértem, amiből később engedtem, és a pályára lépések számától is függ majd, hogy mennyit keresek. A lényeg, hogy sikerült megállapodni, január hetedikén csatlakozom a csapathoz, akkor kezdődik a felkészülés."

Bodnár László

A jobbhátvéd 1996-ban debütált a Debrecenben, majd 2000-ben a Dinamo Kijevhez igazolt. Az ukrán csapattal mutatkozott be a nemzetközi porondon, de a kevés játéklehetőség miatt 2004-ben kölcsönbe került az Arsenal Kijevhez. Következő állomáshelye a holland Roda volt, innen 2006 januárjában ment Salzburgba. 2009-ig játszott Ausztriában, de nem tudott megegyezni a szerződéshosszabbításról, ezért hazaigazolt a DVSC-be, amellyel ott volt a Bajnokok Ligája csoportkörében. Egy év után a Lokitól is anyagi okok miatt távozott, az utóbbi fél évben nem volt klubja.

Pályafutása során egy magyar valamint két-két ukrán és osztrák bajnoki címet szerzett, ezen kívül az ukrán és Magyar Kupát is elhódította. A magyar válogatottban 2000-ben szerepelt először, összesen 46 alkalommal lépett pályára.

A Red Bull Salzburg tájékoztatása szerint 2011 nyaráig kötöttek szerződést Bodnár Lászlóval. A csapat jelenleg négypontos hátránnyal a harmadik helyen áll az osztrák Bundesligában.