Internazionale

Továbbra is Benítez az edző - Moratti

Massimo Moratti, az Internazionale elnöke kedd este továbbra is cáfolta Rafael Benítez vezetőedző távozásáról szóló híreket, pedig már több orgánum - például a Sky Sports és a goal.com - kész tényként közölte a spanyol tréner menesztését, és a brazil Leonardo kinevezését.

Moratti még vár a bejelentéssel

Moratti kedden este tárgyalt Marco Branca technikai igazgatóval, de az elnök ezután is cáfolta Benítez menesztését. Akárhogy is, január 6-án a Napoli ellen lép pályára legközelebb a fekete-kék alakulat, addig orvosolni kell a helyzetet.

A klub hívei szerint mindenképp olasz szakembert kellene ültetni a kispadra, a brazil Leonardo - aki eddig mindössze az ősellenség Milant irányította egy évig - ennek a kívánalomnak nem felel meg. Az egykori Milan-os sikeredző, Fabio Capello volt a hírek szerint Moratti első számú jelöltje, aki a kilencvenes évek közepén épített álomcsapatot a San Siro másik felében, de az angol szövetségi kapitányként dolgozó mester megszerzése kemény dió lenne.

A Benítez kontra Inter sztoriról percről percre érkeznek az újabb fejlemények, a La Repubblica szerint Leonardo már aláírt 2012-ig, és az az új edző mellett az erősítésekről is ír: Víctor Ruiz (Espanyol, védő) és Jack Wilshere (Arsenal, középpályás) érkezhet januárban Milánóba, de Kakáról sem mondtak le.

A Sky Sport szerint Benítez sorsa már megpecsételődött, a nyilatkozatstopnak, illetve Moratti cáfolásának az az oka, hogy a klub húzódozik kifizetni a szakember 8 millió eurós leléptetési díját. Gabriele Marcotti, a The Times és a Corriere dello Sport újságírója a Sky Sports UK-nak nyilatkozva elmondta, hogy egyértelmű, hogy Benítez elköszön Milánóból, de az Internél most nagyon ügyelnek minden egyes szóra, mert minél olcsóbban akarják megúszni a spanyol menesztését.

A Corriere nyomtatott változata szerdán egyébként egyenesen "Inter és Leonardo" címmel jelent meg, és azt is tudni véli, hogy Benítez a Premier League-ben folytatja, visszatér Liverpoolba, legnagyobb sikerei helyszínére.