La Liga

Guardiolának mindig a Barca lesz az első - Rosell

  • MTI

Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke kijelentette: Josep Guardiola addig maradhat a labdarúgócsapat vezetőedzője, ameddig csak akar.

"Azt szeretném, ha Guardiola olyan lenne a Barcelonának, mint Sir Alex Ferguson a Manchester Unitednek" - nyilatkozta Rosell.

A Vörös Ördögök skót trénere már több mint 24 éve irányítja az együttest, Guardiola a maga két és fél évével persze ettől még messze elmarad. Rosell ugyanakkor még azt is hozzátette: ezt követően még azt is el tudja képzelni, hogy a fiatal tréner olyan pályafutást fusson be az egyesületnél, mint a Bayern Münchennél Franz Beckenbauer, aki jelenleg a bajorok tiszteletbeli elnöke.

A 39 éves Guardiola villámkarriert futott be edzőként, ugyanis az említett időszakban nyolc trófeát gyűjtött az együttessel, közte két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-győzelmet is.

Guardiola szerződése a szezon végén jár le a klubnál, ám Rosell elmondta, hogy a szakember gyakorlatilag bármit kérhet: "Nincs semmi gond, tudja jól, hogy annyi évvel hosszabbít, amennyivel csak akar. Minden pénzemet feltenném rá, hogy maradni fog. Pepet a legjobban az különbözteti meg másoktól, hogy ő a Barcelonából való, mindig a klubra gondol elsőként."