Spanyol Király Kupa

Gólzáporos meccsek a Király Kupában

Hét találat Almeríában, nyolc Sevillában

A Király Kupa nyolcaddöntőjében rendezett mérkőzésen búcsúzott az Atléticótól Simao Sabrosa - valószínűleg a Besiktashoz megy -, és meg is nyerte a meccset csapatának. A Sevilla és az Almería is sokgólos találkozón győzött, de nem biztos, hogy a visszavágókon ők lesznek az esélyesek. Ugyanígy gondban lehet a hátrányba kerülő Betis is a Getafe ellen.

Simao Sabrosa háttal az Atlético Madrid mezében

Az Atlético Madrid és az Espanyol nem épp a nevükhöz méltó mérkőzést játszottak. Nagy birkózás és néhány lehetőség jellemezte a találkozót, amit Simao Sabrosa 33. percben szerzett tizenegyesgólja döntött el a hazaiak javára. A 82. percben lecserélték a portugál szélsőt, akit transzparensekkel búcsúztatott a közönség. Valószínűleg a török Besiktashoz távozik, mivel nyáron lejáró szerződését nem akarják meghosszabbítani Madridban.

Izgalmasan alakult viszont a többi meccs!

A Getafe idegenben szerzett előnyt a Betis ellen. A 26. percben Miku csapott le egy szabad labdára egy szöglet után, pöccintésével 1-0-ra vezettek a vendégek. Nemsokára már 2-0 volt az állás: Rios mintegy húsz méterre a kaputól lövésre vállalkozott, és be is talált. A zöld-fehérek a 87. percben büntetőből szépítettek, de 2-1-es hazai vereségükkel így sem ők a továbbjutás esélyesei.

A másik sevillai találkozón Alfaro révén a Sevilla szerzett vezetést, amit még az első félórában megfordított a Malaga Rondon révén. A venezuelai csatár duplája után Negredo egyenlítette ki az állást a 32. percben, de Owusu-Abeyének köszönhetően a vendégek mehettek 3-2-es előnnyel a szünetre.

A második játékrészben mintegy negyedórát kellett várni az újabb gólra, Romaric talált be, ezzel 3-3 volt az állás. Szintén ő szerezte meg a vezetést újabb negyedóra múlva a Sevillának (4-3), végül Diego Capel állította be az 5-3-as végeredményt.

Az Almería és a Mallorca sem adta sokkal alább, ők hét gólt hoztak össze. Ulloa mesterhármast lőtt az Almeríából, első találatát a hatodik percben lőtte. De Guzman egyenlítő góljára is gyorsan válaszolt, az első játékrész hajrájában azonban még Casedesus is betalált, 2-2 volt a szünetben.

A 65. percben Uche, a 72.-ben újra Ulloa lőtt gólt (4-2), de a lefújás előtt Webo még tett arról, hogy a Mallorca legyen az esélyesebb a januári visszavágón. (4-3)

Eredmények:

Atlético Madrid - Espanyol 1-0 (1-0)

Betis - Getafe 1-2 (0-2)

Sevilla - Malaga 5-3 (2-3)

Almería - Mallorca 4-3 (2-2)

A visszavágókat január 4-6-a között rendezik.