MLS

Donovan nem tér vissza Európába

Landon Donovan, a Los Angeles Galaxy támadója kizárta annak lehetőségét, hogy januárban visszatérne Európába. A játékos idén az Everton erősítette, de most inkább a pihenést választja.

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) idei szezonja novemberben véget ért, de a liga egyik legnagyobb szárja, Landon Donovan ezúttal nem igazol Európába a tavaszi holtidényben. A csatár 2009-ben a Bayern Münchent, idén pedig az Everton erősítette. A bajoroknál kevésébé villogott, de Angliában 10 mérkőzésen két gólt szerzett, a Mersey-partiak is meg voltak vele elégedve, ezért találgattak a folyatásról, de Donovan határoztottan cáfolta ezeket a híreket.

"Nagyon jól éreztem magam az Evertonban, a szurkolók is támogattak engem, de most pihenni akarok. Az elmúlt két évben folyamatosan játszottam, szünet nélkül, ezért most kell a szabadság, hogy aztán a legjobb tudásom szerint szolgálhassam a Galaxyt és a válogatottat."

Bruce Arena a Galaxy vezetőedzője szerint is pihenésre van szüksége Donovannak.

"Azt hiszem, a csapat és a játékos érdeke is ezt szolgálja. Arra számítunk, hogy Landon a jövő hónapban csatlakozik a kerethez, amikor megkezdjük a felkészülést a következő szezonra."

Donovannal ellentétben csapattársa, David Beckham szívesen játszana Európában, az elmúlt két évben a Milannak adták kölcsön, de a középpályás most más együttest választana. Klubja viszont nem szívesen engedné el, hiszen idén márciusban súlyos sérülést szenvedett egy olasz bajnokin, a világbajnokságot is ki kellett hagynia.