Nemzetközi foci

A Real Madrid a Levantét fogadja, magyar rangadó Hollandiában - szerdai kupakörkép

Szerdán is folytatódnak Európában a nemzeti kupaküzdelmek, Spanyolországban a Real Madrid a kisebbik valenciai csapatot, a Levantét fogadja, Hollandiában az Eindhoven a Roda otthonában vendégeskedik. Dzsudzsák Balázs ismét főszereplő lehet, amiben a hazaiaknál többek között Bodor Boldizsár állítaná meg.

Ronaldo betegsége ellenére vállalja a játékot

A vasárnapi, Sevilla elleni kínkeserves győzelem után a Real Madrid a Levantét fogadja a spanyol Király Kupa nyolcaddöntéjének első felvonásán. A királyiak az előző fordulóban a Murcia otthonában 0-0-ra végeztek, a Bernabéuban aztán 5-1-gyel jutottak tovább, most már az első mérkőzésen hasonló fiesztában reménykednek a szurkolók.

A valenciai kiscsapat lehetőségeihez képest eddig jól szerepel a bajnokságban - újoncként 16. helyen állnak a tabellán - elsősorban a La Ligára helyezik a hangsúlyt, a Real Madrid elleni kupameccsen a tisztes helytállás lehet Luis García együttesének célja, de a szakvezető mert nagyot álmodni.

"A második, hazai mérkőzésre koncentrálunk. Madridban el szeretnénk kerülni a súlyos vereséget, és életben akarjuk tartani reményeinket. A Real elleni két meccs nagyszerű alkalom arra, hogy akár történelemet írjunk" - nyialtkozta a Levante trénere a Marcának.

A blancóknál hosszú a sérültek listája - Kaká, Fernando Gago, Higuaín, Sergio Canales, Dudek - és Cristiano Ronaldo is mandulagyulladással küzd, de várhatóan harcba küldi a portugált José Mourinho, Marcelo és Xabi Alonso pedig letöltötte eltiltását.

A vendégeknél Felipe Caicedo szereplése kétséges volt, de ő is kezdő lehet, így csak Manuel Reina hiányozhat a kapuból.

Több magyar légiós is pályára lép a szerdai kupafordulókban: Hollandiában egymás ellen is, ugyanis az Eindhoven a Rodával mérkőzik a nyolc közé jutásért, Bodor Boldizsár Dzsudzsák Balázzsal néz majd farkasszemet, akárcsak vasárnap, amikor Eindhovenben bajnoki mérkőzésen találkoztak. Megyeri Balázs a hírek szerint végre szerephez juthat az Olympiakoszban, a fiatal magyar kapus védhet az Aszterasz Tripolisz ellen.

Németországban a Stuttgart-Bayern München találkozó lehet érdekes, ugyanis vasárnap is megmérkőztek egymással a felek a Bundesligában, akkor 5-3-ra a bajorok nyertek, most visszavághatnak Bruno Labbadia fiai.

"Kikaptunk vasárnap, de három gólt lőttünk a Bayernnek, ami az mutatja, hogy nem adtuk fel a küzdelmet. Szerdán is ilyen lelkesedéssel lépünk pályára" - nyilatkozta Labbadia a klub hivatalos honlapjának.

Kollégája, Louis van Gaal győzelemre készül: "Ha nyerünk, elégedetten vonulhatunk a téli szünetre, és boldogan ünnepelhetjük a Karácsonyt. Az összes sorozatban, amiben elindultunk, a végsőkig akarunk harcolni, ehhez most a Stuttgart ellen kell győznünk."

Van Gaal Ivica Olic-csal, Danijel Pranjic-csal, Toni Kroosszal és Hamit Altintoppal nem számolhat szerda este, de Schweinsteiger felépült az influenzából.

A szerdai kupamérkőzések

Spanyolország, Király Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Almería-Mallorca
Atlético Madrid-Espanyol
Betis-Getafe
Sevilla-Málaga
Real Madrid-Levante
Visszavágók január 5-én.

Németország, Német Kupa, nyolcaddöntő (egy mérkőzés dönt a továbbjutásról):
1. Fc Köln-Duisburg
Wolfsburg-Cottbus
Aachen-Eintracht Frankfurt
Wfb Stuttgart-Bayern München

Hollandia, Holland Kupa, nyolcaddöntő (egy mérkőzés dönt a továbbjutásról):
Utrecht-Volendam
Roda-PSV Eindhoven

Görögország, Görög Kupa, nyolcaddöntő (egy mérkőzés dönt a továbbjutásról):
PAOK Szaloniki-PASZ Jannina
Aszterasz Tripolisz-Olympiakosz Pireusz
Panathinaikosz-Trikala