Férfi kosárlabda Eurochallenge

Kiesett a Szolnok

megosztom

A Szolnoki Olaj 11 pontos vereséget szenvedett kedden a francia Gravelines Dunkerque vendégeként a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa hatodik, utolsó fordulójában, így búcsúzott a sorozattól.

A 3/2-es mutatónál tartó szolnokiak meglehetősen bátortalanul kezdték a mérkőzést, így a házigazdák jelentősen megléptek, az első negyed 13 pontos francia vezetéssel zárult. A második 10 percet aztán - az európai szövetség honlapja szerint - egy 13-0-s rohammal indították a magyarok, így egyenlítettek, a Gravelines azonban magára talált, ötpontos előnyre tett szert, amelyet sikerült megtartania a nagyszünetig (43-38).

Pór Péter együttese a harmadik negyedben sem engedte meglépni az ellenfelet, bár volt nagyobb is a különbség, a záró 10 perc előtt csupán három pont volt a franciák előnye. A pontarány már csak azért is volt nagyon lényeges, mert az első meccsen a szolnokiak 70-69-re nyertek, így már a kétpontos hazai siker is a Gravelines továbbjutását jelentette. A negyedik negyedben aztán meglógtak a házigazdák, s bár a magyar csapat mindent megtett a szépítés és a fordítás érdekében, a franciák nem engedték ki kezükből a mérkőzést, így végül 82-71-re nyertek.
A csoportból a kedden a Novgorodot legyőző, végül az élen végzett orosz Szpartak Szanktpetyerszburg lépett tovább a 16 csapatos középdöntőbe a Gravelines mellett.

Eredmény, A csoport, 6. forduló:


Gravelines (francia)-Szolnoki Olaj 82-71 (24-11, 19-27, 15-17, 24-16)

A magyar csapat legjobb dobói: Horváth 19 pont, Trotter 18, Clark 17

A csoport másik keddi mérkőzésén:

Szpartak Szanktpetyerszburg (orosz)-Novgorod (orosz) 92-83

A végeredmény: 1. Szpartak Szanktpetyerszburg 11 pont, 2. Gravelines 9, 3. SZOLNOK 9, 4. Novgorod 7

megosztom