Forma-1

Jérome D'Ambrosio a Virginnél

A fiatal belga Timo Glock társa lesz a Virgin Racingnél

A Virgin Racing hivatalosan bejelentette, hogy a belga Jérome D'Ambrosio lesz a pilótája a német Timo Glock mellett a Forma-1 2011-es szezonjában. Az eddigi tesztpilótaként dolgozó D'Ambrosio a brazil Lucas di Grassi helyére érkezik. Még hét versenyzői ülés kiadó a Száguldó Cirkuszban.

Szeptembertől alkalmazták tesztpilótaként D'Ambrosiót a Virginnél, aki négy futam pénteki edzésein és a szezonzáró utáni Abu Dzabiban tartott tesztelésen dolgozott a csapat autójával. A csapat keddi bejelentése szerint már biztos, hogy ő lesz a versenyzőjük Timo Glock mellett 2011-ben.

Jérome D'Ambrosio

"Már régóta figyeltük, és komolyan terveztük, hogy őt szerződtetjük az egyik versenyzői ülésbe 2011-re. Remekül illeszkedett a csapatba, és túlteljesítette az elvárásainkat. Timoval nagyszerű csapatot alkothatnak jövőre, amelyben egyszerre lesz meg a fiatalos lendület, a sebesség és a tapasztalat. Timonak egyébként is sokat köszönhetünk. Sokat tett azért, hogy az első szezonunkban megfelelően tudjunk fejlődni, és reméljük, 2011-re egy olyan autót tudunk építeni, amilyet megérdemel. Végezetül szeretnénk megköszönni Lucas di Grassinak a munkáját, amit a csapat fejlesztéséért tett, és további sok sikert kívánunk neki a karrierjéhez" - áll a Virgin Racing hivatalos közleményében.

D'Ambrosio lelkesen nyilatkozott a bejelentés kapcsán: "óriási dolog, hogy összejött, amit akartam. Ez volt a vágyam, amióta idejöttem a csapathoz szeptemberben. Nehéz dolog volt kiharcolni a versenyzői pozíciót, de közben nagyon jól megtaláltam a hangot a csapattal. Elképesztően profi és elhivatott alakulat, akikkel nagyon jó együtt dolgozni."

Jérome D'Ambrosio a Renault által támogatott Gravity Sport Managemenet program tagja, és a Virgin mellett a Renault Forma-1-es autóit is tesztelte. 2003-ban a belga Formula Renault sorozatot nyerte meg, 2005-ben az olasz bajnokságban negyedik, a téli kupában harmadik lett. 2008-tól a GP2-ben versenyzett, ahol 2009-ben második lett az ázsiai sorozatban. A világbajnoki versengésben a 9-12. hely között végzett az elmúlt években. Első, és egyetlen futamgyőzelmét idén aratta Monacóban. Az Abu Dzabi szezonzáró után a fiatal pilóták számára tartott teszten az első napon a Renault-val a második, a második napon a Virginnel a tizedik időt érte el, és csak papíron jobb autóval rendelkezők végeztek előtte. Sőt, egy Ferraris vetélytársát is megelőzte!

A bejelentés után még hét szabad versenyzői ülés maradt a Forma-1-ben. A Renault Robert Kubica mellé keres párt, míg a Force India, a Toro Rosso és a Hispania senkivel nem kötött még szerződést.