Német Kupa

A Bundesliga 2 éllovasához látogat a Schalke - előzetes

Két meccs már biztosan elmarad a keddiek közül

Úgy tűnik két mérkőzést tudnak megrendezni a Német Kupa nyolcaddöntőjének keddre tervezett találkozói közül. A Schalke az Augsburgoz látogat, a Hoffenheim pedig a Mönchengladbachot fogadja. A Koblenz-Kaiserslautern és az Offenbach-Nürnberg meccset valószínűleg januárban játsszák le.

A Schalke 04 finoman szólva is döcögősen kezdte a szezont, az utóbbi hetekben kezdenek magukra találni. Jelenleg a 10. helyen állnak a bajnokságban, és keményen kell dogozniuk, ha feljebb akarnak kerülni. Nem vehetik félvállról viszont a Német Kupa nyolcaddöntőjét sem, hiszen az az Augsburg lesz az ellenfelük, amely épp az elmúlt hétvégén biztosította be az őszi első helyét a Bundesliga 2-ben a Hertha elleni döntetlennel. Nem meglepő, hogy a hírek szerint Felix Magath a legerősebb összeállításban küldi pályára a Schalkét.

Raul örül a mesterhármasának

Velük kapcsolatos hír, hogy Manuel Neuer, a csapat kapusa állítólag nem megy el a nyáron a Bayernbe, hanem 2012-ig Gelsenkirchenben marad. Ivan Rakiticet viszont az Atlético Madrid vinné, és a horvát középpályás nem zárkózik el a dolog elől. "Persze, hogy szívesen játszanék az Atléticóban! Az Európa egyik legjobb klubja, bárki számára megtisztelő lenne, ha érdeklődnének iránta. Ráadásul Jurado, aki onnan érkezett, csupa jót mondott róluk" - hízelgett kicsit a spanyoloknak.

A másik meccsen a Hoffenheim a Mönchengladbachot fogadja. A hazaiak az utóbbi négy Bundesliga-fordulóban elért döntetlenekkel visszacsúsztak ugyan a nyolcadik helyre a bajnokságban, de így is sokkal jobban állnak, mint az utolsó helyezett vendégek. A két csapat őszi bajnokiját a Hoffenheim nyerte 3-2-re.

A 'Gladbach mindössze 10 pontot szerzett a Bundesligában, és sorozatban bukja el a meccseit. Michael Fontczek vezetőedző is elismerte, hogy "túl sokszor adjuk meg magunkat hátul, és túl kevésszer használjuk ki a saját helyzeteinket. Nevetséges, hogy hogy kaptunk az utóbbi három hazai találkozónkon." Nos, annyira mégsem lehet vicces hangulatában, mivel Bobadillát a tartalékokhoz küldte, és Idrissout is eltiltotta már fegyelmi okok miatt.

A Koblenz-Kaiserslautern és az Offenbach-Nürnberg találkozókat a hóhelyzet miatt elhalasztották, valószínűleg január 18-án vagy 19-én játsszák le őket.

A program:

Augsburg - Schalke 20:30

Hoffenheim - Mönchengladbach 20:30