Internazionale

Tovább gyűrűzik a Benítez-saga

Massimo Moratti némasági fogadalmat tett, az Inter elnöke nem hajlandó kommentálni a Rafael Benítezról keringő híreket. Az európai sportsajtóban persze egyre-másra jelennek meg a pletykák a vezetőedző sorsáról, a leendő utódok sora is kétfősre szűkült: Luciano Spaletti (Zenit) vagy Leonardo lehet a befutó.

Beníteznek nincs maradás Milánóban

A BBC hétfőn azt közölte, hogy Moratti és Benítez útjai elváltak, már csak a bejelentés és az utód megnevezése van hátra.

"Ma még nem nyilatkozöm az ügyről, el szeretném kerülni az esetleges vitákat" - Moratti csak ennyivel reagált az eseményekre.

Manuel Garcia Quilon, a tréner képviselője tagadta a szerződésbontás tényét: "Élő szerződésünk van az Interrel, a helyzet semmit sem változott. Beníteznek nem kell magyarázkodni, nincs miért. Még senki sem keresett engem ez ügyben."

Az Inter szombaton megnyerte a klubvilágbajnokságot, a döntőben - a nálánál jóval gyengébb - kongói Mazembét verte. A győzelem után Benítez ultimátumot adott Morattinak, bizalmat és négy-öt új játékos szerződtetését kérte.

"Három lehetőséget látok a jövőre nézve: az első, hogy a klub bizalmat szavaz nekem teljes mértékben, és meghallgatásra talál az a kérésem, hogy négy-öt új játékost vásároljunk a télen. A második, hogy minden marad változatlan, tervek, célok nélkül. A harmadik a legegyszerűbb: ha semmilyen támogatást nem kapok, akkor leülök tárgyalni az ügynökömmel a folytatásról." - nyilatkozta a spanyol szakember a szombati győzelem után.

Az olasz La Gazetta dello Sport már kész tényként kezeli, hogy Moratti nem ad több esélyt az edzőnek, már csak azt kell eldöntenie, hogy Luciano Spalettit, a Zenitet orosz bajnoki címre és kupagyőzelemre vezető szakembert, vagy a brazil Leonardót bízza-e meg a csapat irányításával. Persze más nevek is voltak az elnök kívánságlistáján, mint Pep Guardiola vagy Carlo Ancelotti, de kizárt, hogy bármelyikük is Milánóba költözne. Felmerült azonban Luís Figo neve is, aki futballistaként négy évig szolgálta a klubot, manapság pedig sportdiplomataként képviseli az Intert a nagyvilágban.

A klubvilágbajnoki címmel ugyan némi gyógyírt adott a szurkolóknak Benítez, de a Serie A-ban gyengén muzsikálnak, és a Bajnokok Ligájában is beleszaladtak két súlyos vereségbe. A bajnokságban jelenleg csak hetedikek, igaz, két mérkőzéssel kevesebbet játszottak a riválisoknál, viszont ha hozzáadjuk a jelenlegii pontszámukhoz az elmaradt meccseken szerezhető maximális hatot, úgy is nyolc pontos lemaradásban lennének az éllovas Milanhoz képest. Benítez menesztéséről már hetek óta keringenek a hírek. A spanyol szakember lényegében változatlan csapatot vett át a Real Madridhoz távozó José Mourinhótól, ám amíg a portugállal szárnyalt a fekete-kék alakulat, addig Benítez irányításával csak vergődik, amit a spanyol a sérüléshullámmal magyaráz.

Maga Benítez jelenleg szabadságát tölti Liverpoolban, és meglepték a hétfői, távozásáról szóló hírek, de egyelőre nem foglalkozik velük.