Lovassport

Tavasszal lesz döntés a fogathajtó Eb-ről

  • MTI

A Nemzetközi Lovassport Szövetség (FEI) tavasszal dönt véglegesen a fogathajtó Európa-bajnokságról, melyre Magyarország benyújtotta pályázatát.

A kontinensviadal feltámasztásának ötletét a magyarok vetették fel, melynek apropóját az adta, hogy jövőre lesz a 40. évfordulója a sportág első, éppen Budapesten rendezett Eb-jének. A FEI támogatja a verseny újbóli életre hívását, legalábbis erre utal, hogy a magyar szövetséget felkérte, hogy készítse el pályázatát.

"Visszaküldtük a kandidálási formanyomtatványt. Terveink szerint augusztus 18. és 21. között a Városligetben lenne a verseny, a központi stadiont a műjégpályán alakítanánk ki. Erről megkezdtük az egyeztetést a Fővárosi Önkormányzattal" - mondta hétfőn Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség hétszeres fogathajtó világbajnok elnöke az MTI érdeklődésére.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy hasonló rendezvényt szeretne, mint amilyen a december elején immár negyedik alkalommal megrendezett Lovas Világkupa, azaz számos show-műsor, továbbá díjugrató versenyek is színesítenék a programot, így a versenysport mellett a szórakoztatás is fontos szempont lenne.
Az utolsó fogathajtó Eb-re 1981-ben került sor.