Szombathelyi Haladás

Aczélról csak jót tudok mondani - Tóth Péter

A Szombathelyi Haladás csapatkapitánya szerint az új edző vidámságot hozott az öltözőbe, és elhitette a csapattal, hogy tudnak nyerni.

HaliTóth Péter, a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya nyilatkozott a Hali TV-nek az elmúlt szezonról, az edzőváltásokról és a csapat jövőjéről is.

"Róth Antal nyári távozása kicsit váratlanul ért minket, nem esett jól, mert összeszokottak voltunk, jó játékrendszerben játszottunk. Adva volt minden, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban. Aztán érkezett Csertői Aurél, a Werder Bremen elleni győzelem után mindenki pozitívan várta az évet, még a Zalaegerszeg elleni kezdés sem volt rossz, ahol 0-0-t játszottunk a zalaiakkal. A pápai mérkőzésünkbe aztán nagyon belenyúlt a játékvezető, hamar kiosztott három piros lapot is, két játékosunkat két mérkőzésre, Molnár Balázst pedig négyre tiltották el, amit nehezen viselt a csapat" - mesélt a Haladás zaklatott időszakáról a védő.

Október 16-án aztán új szakember érkezett a csapathoz Aczél Zoltán személyében, aki változást hozott a klub életében.

"Az utolsó hat fordulóra jött Aczél Zoltán, akiről csak jót tudok mondani. Elhitette velünk, hogy tudunk nyerni, mentálisan helyre kellett rakni az emberek fejét, mert összetört, elkeseredett csapat voltunk. Kicsit beköltözött az öltözőbe a vidámság, és hogyha ez eredményességgel párosul, akkor ez nyerő lehet. Az utolsó elmaradt mérkőzésünkkel kapcsolatban olyan híreket hallottam, hogy a ZTE megijedt tőlünk, nem akartak játszani, kevesen voltak, sok volt az eltiltott, sérült játékosuk, nekünk viszont nem jött jól a halasztás. Tavasszal egy jó rajttal bármi megtörténhet, mert nagyon szoros a tabella, közel vannak egymáshoz a csapatok, a hetedik helyezett Lombard mindössze hét pontra van tőlünk" - mondta bizakodva Tóth Péter.