Primera División

Simán nyert idegenben az Atletico

0-0-s döntetlen az Osasuna-Zaragozán, játszottak a magyarok

Vadócz Krisztián az Osasunában, Pintér Ádám a Zaragozában volt kezdő a két csapat 16. fordulós meccsén. Az Atletico Madrid simán, 3-0-ra győzte le idegenben a Malagát. A Getafe 2-0-s hátrányból fordított Almeriában.

Pintér Ádám végigjátszotta az Osasuna-Zaragoza mérkőzést, Vadócz Krisztián 69 percnyi lehetőséget kapott kezdőként. Egyikük csapata sem tudott a kapuba találni a hazaiak által irányított találkozón. Vadócznak, Lolonak és Nekounamnak voltak lehetőségei, mégis 0-0-val ért véget a meccs. Pintérék ezzel továbbra is az utolsó helyen állnak a bajnokságban, ez volt a hetedik döntetlenjük.

Az Almeria Uche fejesével és Ulloa találatával 2-0-ra vezetett hazai pályán a 24. percben a Getafe ellen, a vendégek azonban felálltak, és fordítani is tudtak. Manu öt perccel később szépített, Miku pedig a második játékrész elején egyenlített. Végül Derek Boateng révén nyerték meg a meccset. A Getafe tapad a középmezőny első feléhez, az Almeria pedig nem tud elszakadni a kiesőzónától.

Az Atletico Madrid három Simao-szabadrúgás után három fejesgólt szerzett, és ezzel győzte le a Malagát. Az első és a harmadik találatot Tiago, a másodikat a Tiago által visszafejelt labdából Dominguez szerezte. Ugyanazt mondhatjuk el, amit az előző meccs kapcsán: a győztes a középmezőnyben, a vesztes a kiesők között tanyázik.

Eredmények:

Osasuna - Zaragoza 0-0

Almeria - Getafe 2-3 (2-1)
Gólszerző: Uche (7.), Ulloa (24.) illetve Manu (29.), Miku (48.), Boateng (71.)

Malaga - Atletico Madrid 0-3 (0-1)
Gólszerző: Tiago (22. és 69.), Dominguez (66.)