Serie A

Koman és Rudolf egymás ellen a genovai derbin

Amennyiben a Rudolf Gergely csapata, a Genoa nyerni tudna a Koman Vladimirt a soraiban tudó Sampdoria ellen, megelőzné városi riválisát a tabellán.

Samp

Domenico Di Carlo, a Sampdoria vezetőedzője a derbi előtt kitért a csütörtöki Debrecen elleni 2-0-s vereségre is, amelyen azonban a genovai csapat fiatal játékosai kaptak szerepet.

„Veszíteni mindig rossz, akkor is, ha a srácok megtették, amit kértem tőlük. Így azt mondhatjuk, hogy hideg volt Budapesten, dühös azonban nem voltam. Örülök a fiatalok játékának, de sajnálom, hogy veszítettünk, mert az első félidőben jól játszottunk. A második játékrészben a pálya talaja is akadályozott bennünket, amelyen csak szenvedtünk, és a kapott gól után minden egyre nehezebbé vált. Sajnálom, hogy búcsúztunk az Európa Ligából, de előre kell néznünk, amennyire csak lehetséges” – Di Carlo, a Sampdoria vezetőedzője a klub honlapján.

A szakember egész héten a Genoa elleni összecsapásra hangolta csapatát, nem csoda, hogy győzelmet vár Komanéktól.

„A Genoa elleni derbi számunkra fontos mérkőzés, a saját közönségünk előtt játszhatunk, a legjobb tudásunk szerint. Olyan játékot szeretnénk nyújtani, amely számunkra és a szurkolóink számára is boldogságot okoz. Készen kell állnunk, erősnek kell lennünk, és biztos vagyok benne, hogy nem fogunk hibázni a fontos pillanatokban. Többen el sem utaztak a kupamérkőzésre, hogy együtt tudjunk készülni, és a legjobbunkat tudjuk nyújtani a találkozón” – tette hozzá a szakvezető.

A másik szakvezető, Davide Ballardini nincs a legjobb hangulatban, ugyanis folyamatos támadások érik a csapat gyengébb szereplése miatt.

„Olvastam a sportújságban, hogy a csapatom eredményei az ideérkezésem után nem javultak. Két eset lehetséges, vagy rosszul dokumentálták a tényeket, vagy rosszhiszeműek, akik ilyet írnak. Sajnálom, de az igazságot meg kell ismerni mindenkinek. A csapat erős és teljes, és fontosak benne az emberi értékek. A játékosok elvégezték a teljes edzésprogramot, a nehézséget a hiányzók okozzák, gondolok Scullira, vagy Palacióra, az elmúlt szezon két legjobb góllövőjére. A derbiről mi a véleményem? Nem a szavak beszélnek, hanem a tetteink a pályán” – mondta a Genoa trénere.

Az előzetes összeállítások szerint a két magyar játékos közül Rudolfnak van nagyobb esélye pályára lépni kezdőként a Genovában, Koman minden bizonnyal csereként jöhet számításba a Sampdoriánál.

Seria A, 17. forduló:

Sampdoria-Genoa 20:45