Bundesliga

Gomez tripla, nyolc gól Stuttgartban

5-3-ra nyert a Bayern München

A Bayern München gólzáporos meccsen győzte le idegenben a Stuttgartot. Mario Gomez mesterhármast lőtt. Négy góllal is vezettek a bajorok, de a Stuttgart a cserejátékosainak köszönhetően izgalmassá tette a meccset. A Leverkusen 2-2-es döntetlent játszott a Freiburggal.

A Bundesliga 17. fordulójának rangadója Mario Gomez- ha a 17. Stuttgart érintett lehet egy rangadóban - komoly mezőnybirkózással kezdődött. A hazaiak távolról veszélyeztettek, de a vendégek lőtték az első gólt. A 31. percben Müller ugratta ki Gomezt, aki magabiztosan lőtt a kapuba. (0-1)

Hat perccel később fordított volt a felállás, de ugyanaz lett a végeredmény. Gomez küzdött meg a labdáért a balszélen, középre tette, a berobbanó Müller pedig belőtte. (0-2)

Még a szünet előtt eldőlni látszott a meccs. Ribéry cselezte be magát a pálya középső részére, és távolról lőtt gólt. (0-3)

A szünet után feléledt a remény a Stuttgart számára, a csereként beálló Harnik első labdaérintéséből betalált Pogrebnyak passzából. (1-3)

A hazai védelem azonban tett arról, hogy elússzanak az esélyek. Előbb Ulreich kezéből perdült ki egy beadás (1-4), majd az egész hátsó alakzatnál gyorsabb és pontosabb volt két Bayern-csatár (1-5). Mindkét alkalommal Gomez volt eredményes, azaz mesterhármast ért el.

Harnik (2-5) és Gentner (3-5) tette még izgalmasabbá a találkozót, és akár idő is lett volna a további gólokra. A bajorok azonban néhány percnyi bizonytalankodás után összekapták magukat, és megtartották az 5-3-as vezetésüket. Ezzel ötödikek a tabellán, míg a Stuttgart továbbra is kieső helyen áll. Öt pont a hátrányuk a 15. St. Pauli mögött.

A Leverkusen csak egy pontot hozott a szombaton kikapó Dortmundon. Vidal szerzett vezetést a Freiburg ellen tizenegyesből, ezt Rosenthal egyenlítette ki. A 65. percben Reisinger már a vendégeket juttatta előnyhöz, de Helmes tíz perccel később gondoskodott arról, hogy a Leverkusen otthon tartson egy pontot. 2-2 lett a végeredmény, amivel a Gyógyszergyáriak harmadikként, a Freiburg pedig hatodikként vonul téli pihenőre.

Eredmények:

VfB Stuttgart-Bayern München 3-5 (0-3)
Bayer Leverkusen-SC Freiburg 2-2 (1-1)

A forduló további eredményei:

FC St. Pauli-FSV Mainz 2-4 (1-3)
Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 1-0 (0-0)
Nürnberg-Hannover 96 3-1 (2-0)
Schalke 04-1. FC Köln 3-0 (1-0)
VfL Wolfsburg-1899 Hoffenheim 2-2 (0-2)
Werder Bremen-Kaiserslautern 1-2 (1-1)
Borussia Mönchengladbach-Hamburger SV 1-2 (0-0)