Rövidpályás úszó vb

Cseh Laci és Gyurta Gergő is a dobogón

Eredményes volt a zárónap Dubajban

Cseh László és Gyurta Gergely is bronzérmet szerzett a dubaji rövidpályás úszó világbajnokság zárónapján. Cseh 200 méteres pillangóúszásban csak a rosszul kijött benyúlás miatt nem nyert. A fiatalabbik Gyurta fivér pedig 1500 gyorson lett második a futamában óriási egyéni csúccsal, ami összesítésben a harmadik helyre volt elég.

A magyar versenyzők csak a vb zárónapjának utolsó részében voltak érdekeltek, először Cseh Laci került sorra. A magyar vegyeskirály remekül tartotta magát az egész verseny során, végig az élmezőnyben volt. Az utolsó hosszon is fej fej mellett haladt a többiekkel, és akár a győzelmet is megszerezhette volna, ha jobban jön ki számára a benyúlás. Kissé távol kellett megtennie az utolsó tempót a faltól, de jól tette, hogy nem húzott még egyet. Akkor ugyanis az is előfordulhatott volna, hogy hátrébb csúszik a sűrű mezőnyben. Így Le Clos és Almeida mögött lett harmadik.

A következő szám Gyurta Gergelyé volt, az 1500 méteres gyorsúszás utolsó, leggyorsabbnak tartott futama jött. Gyurta nagyszerűen versenyzett, a táv közepe táján vette át a vezetést, de a hajrát a dán Glaesner bírta jobban, így megelőzte a magyar úszót, aki 15 másodpercet javított az egyéni csúcsán. Egyikük sem tudott azonban gyorsabb lenni a tunéziai Melloulinál, aki még délelőtt úszott 14:24.16-ot. A mi fiúnk ennél mintegy 7 másodperccel úszott gyengébbet.

Cseh László Dubajban

Az utolsó előtti versenyszámban, a nők 200 méteres gyorsúszásában Verrasztó Evelyn szerepelt, aki a hatodik helyen ért célba. A dobogóra Muffat, Hoff és Palmer állhattak fel.

A magyarokéin kívül még tíz döntőt rendeztek a zárónapon. A férfiaknál 100 gyorson a brazil Cielo Filho, 200 háton és 100 vegyesen az amerikai Lochte, 50 mellen a brazil Silva, 4x100-as vegyes váltóban az USA, a nőknél 50 háton a kínai Zsao, 200 mellen az amerikai Soni, 100 pillangón Galvez, 50 gyorson Kromowidjojo nyert.