Kézilabda EB

A románok kibirkózták a bronzot

Kevés gólt hozott a harmadik helyért játszott meccs

A védekezés és a technikai hibák domináltak a női kézilabda Eb bronzmeccsén. Összesen 31 gólra volt képes a két csapat, 16-15-re nyert Románia. A házigazda Dánia tehát negyedik lett, ők selejteznek a jövő évi vébéért, míg Bradeanuék a bronzérem mellett az ottani részvételt is kiharcolták.

Ahogy ezen a kontinenstornán már sokszor láttuk, ezúttal is nagyon szorosra húzta a védelmét mindkét csapat. Emellett technikai hibák is közrejátszottak abban, hogy 9-7-es román előnnyel vonultak a félidőre a csapatok.

Stanca

A második játékrészben sem sokat változott a kép, mindkét csapat keményen és határozottan védekezett, a kapusok remekül védtek, az átlövők pedig gyengén lőttek. Többnyire Románia vezetett, de nem tudtak nagy előnyt kiharcolni. Az 54. percben 15-13 volt a javukra, ekkor Mortensen védett egy hetest, azaz meccsben tartotta Dániát. Még két percig, ugyanis gólt nem tudtak lőni a társai, viszont a románok igen, 16-13-ra módosult az állás.

Bradeanuék talán kicsit korán megnyugodtak, ugyanis feljöttek a hazaiak az utolsó percre, egy gól volt a különbség. A románok kapufára lőttek egy átlövést, Dánia támadhatott az egyenlítésért, de a csapata legjobbjának választott Tolnai védett, és ezzel fél perccel a vége előtt végképp eldőlt a meccs. A dánok kicsit érhetetlen módon nem jöttek ki nyitott védekezésre, a bírók sem sürgették Romániát, így végigtámadták a hátralévő időt, és 16-15-re megnyerték a találkozót.

A pályán lévők többségéből kitört a zokogás, persze a két oldalon különböző okokból. A hazai közönség a vereség ellenére is felállva ünnepelte a dán válogatottat, akiknek a negyedik helyezésük miatt selejtezőt kell majd játszaniuk a jövő évi világbajnoki részvételért. Lengyelország lesz az ellenfelük, míg Románia már biztos résztvevő az olimpiára is kvalifikáló tornán.

Női kézilabda Európa-bajnokság, bronzmérkőzés:

Dánia - Románia 15-16 (7-9)