Vízilabda LEN Kupa

Vereséggel is a nyolc között a Honvéd és az FTC

  • MTI

Biztosan jutott be a legjobb nyolc közé a férfi vízilabda LEN Kupában a Honvéd, amely a hazai hatgólos sikert követően hárommal kapott ki a szombat esti, kassai visszavágón. A másik érdekelt csapat, az FTC két góllal alulmaradt az idegenbeli visszavágón a Cattaro ellen, összesítésben azonban biztosan jutott a legjobb nyolc közé.

Eredmény:
LEN Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Kosice (szlovák) - Groupama-Honvéd 5-2 (0-1, 2-0, 2-1, 1-0)
A magyar góldobók: Gór-Nagy, Tóth M. 1-1
Továbbjutott: a Honvéd, 16-13-as összesítéssel

Cattaro (montenegrói) – FTC-Fisher Klíma 6-4 (2-1, 1-2, 2-0, 1-1)
A magyar csapat góldobói: Kunac, Varga T. 2-2
Továbbjutott: a Ferencváros, 15-11-es összesítéssel


A november 14-én a Kőér utcában aratott 14-8-as győzelem után a tetemes előny birtokában, kellő magabiztossággal szállhatott vízbe Vad Lajos alakulata Kassán, ahol végül is előnyének felét leadva lépett tovább a második számú kontinentális pólósorozat negyeddöntőjébe.

1-0-ra még a magyar együttes vezetett, utána azonban kölcsönös rontások sorozata következett, s a felek gyenge támadásszövése, a rossz befejezések, nem utolsó sorban pedig a két kapus remeklése miatt csak elvétve zördültek meg a hálók. A meccs feléig összesen három találat született, de a harmadik és a negyedik játékrészben sem vitték túlzásba a gólszerzést a csapatok.

"Sok helyzetet kidolgoztunk, de javarészt el is rontottuk azokat, lőttünk vagy hat kapufát, úgy is fogalmazhatok, hogy igencsak szezonvégi formában játszottunk ma. A lényeg azonban a továbbjutás volt, s arra azért vigyáztunk, hogy háromnál ne legyen nagyobb a különbség" – összegzett Novák Ferenc, a Kőér utcaiak szakosztály-vezetője a helyszínről az MTI-nek.

A Primorac után a második számú kotori alakulatot november 13-án, a Népligetben 11-6-ra verte a Ferencváros, ennél fogva a visszavágóba "belefért" egy kisebb különbségű vereség is. A meccs feléig tartotta a döntetlent a magyar gárda, amely csak a harmadik nyolc percben engedte előnyhöz jutni a házigazdát, amely azonban kettőnél nem tudta nagyobbra növelni a differenciát.
"Így aztán egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutásunk" – summázta a lényeget a zöld-fehér klub pólószakosztályát irányító Wiesner Tamás az MTI-nek.