Bundesliga

Vereséggel búcsúzott az évtől a Dortmund

A Dortmund unalmas, az utolsó 10 percre felpörgő mérkőzésen egy góllal kikapott Frankfurtban a Bundesliga idei záró, 17. fordulójában, így a Leverkusen vasárnapi győzelmével látótávolságon belülre kerülhet. A Werder a Kaiserslauternt verte otthonában, a Wolfsburg az utolsó percben mentett pontott a Hoffenheim ellen. A megtáltosodott Schalke 3-0-ra győzött a Köln ellen.

A Schalke feltámadt hamvaiból

A Dortmund vereséggel kezdte, és azzal is zárta a Bundesliga őszi szezonját: az Eintracht Frankfurt elleni fiaskóval második vereségét szenvedte el a bajnokságban. A játék képe alapján megérdemelten nyertek a hazaiak, a Dortmund ötlettelenül, álmosan focizott, Barrios pedig kétszer is betlizett a kapu előtt. Ezzel elmaradt a csúcsdöntés, amit győzelme - és így sorozatban kilenc idengenbeli sikere - esetén állított volna be az éllovas. Eddig csak a Bayer Leverkusen ellen kaptak ki a nyitó fordulóban, azóta 14 győzelmet és egy döntetlent jegyeztek. A tabellán jelenleg második gyógyszergyári csapat holnap az ötödik Freiburgot fogadja, győzelmük esetén nyolc pontra olvadna a fekete-sárgák előnye. Hajnal Tamást ezúttal sem nevezte a találkozóra Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője.

A Werder Bremen idegenben győzött, a Kaiserslauternt verte, a Wolfsburg a hosszabbításban mentett pontot a Hoffenheim ellen, az európai átigazolási piac egyik legkeresett sztárja, Edin Dzeko találatával. A Schalke a jelek szerint feltámadt hamvaiból, Raúl mesterhármasával kiütötte a Kölnt, és a 10. helyen szilveszterezhet.

Raul mesterhármasa a Köln ellen

Bundesliga, 17. forduló:

Schalke 04-Köln 3-0 (1-0)
Gólszerző: Raúl (30., 50., 87.).

Werder Bremen-Kaiserslautern 1-2 (1-1)
Gólszerző: Hunt (34., 11-esből), illetve Lakic (1., 52.). Kiállítva: Wagner (84.), illetve Bugera (73.).

Wolfsburg-Hoffenheim 2-2 (0-2)
Gólszerző: Diego (75.), Dzeko (91.), illetve Luiz Gustavo (34.), Sigurdsson (40.).

Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gekasz (87.).

Nürnberg-Hannover 96 3-1 (2-0)
Gólszerző:Cherundolo (28., öngól), Wolf (31.), Schieber (82.), illetve Pinto (75., 11-esből).