Primera División

Városi rangadó Barcelonában - Előzetes

A Villareal a Mallorcát fogadja, a Valencia a Real Sociedadhoz látogat

Az Espanyol stadionjába látogat a Barcelona a spanyol bajnokság 16. fordulójában. Nem kell tehát messzire utazni a katalánoknak, de annál kellemetlenebb fogadtatásra számíthatnak - Andrés Iniestát kivéve. A harmadik helyezett Villareal a Mallorca ellen tartaná otthon a három pontot, míg az ötödik Valencia a Real Sociedad stadionjából hozná el.

A bajnokságot két ponttal vezető Barcelona városi riválisához, a negyedik helyezett Espanyolhoz látogat. Attól függetlenül is parázs csatára van kilátás, hogy a kisebbik katalán klub ilyen jól teljesít az idén. Egyébként is sokszor szokták megtréfálni a gránátvörös-kékeket. Legalább egy sorozat megszakad szombat este, az Espanyol ugyanis eddigi összes hazai, a Barca összes eddigi idegenbeli meccsét megnyerte.

Nem meglepő, hogy a hazaiak kettőzött erővel készülnek a meccsre. Minden nyilatkozó játékos kiemelte, hogy félelem nélkül kell játszaniuk, és egységet kell alkotniuk a győzelemhez. Pablo Osvaldo egyenesen háborúnak minősítette a találkozót, és a szurkolóktól is segítséget vár. Ivan De La Pena szerint nyilvánvaló, hogy nem tudnak versenyre kelni a Barcelonával a bajnoki címért, de hazai pályán bármire képesek a városi rivális ellen.

Andrés Iniesta

A Barcelona tehát - szokás szerint - nem számíthat könnyed meccsre, de a hírek szerint Iniestát kedvesen fogadják majd a hazai szurkolók. A világbajnok középpályás ugyanis épp a vb-döntőben tisztelgett barátja, az Espanyol 2009-ben, edzőtáborban elhunyt csapatkapitánya, Dani Jarque előtt. Ez pedig a legelvakultabb rajongókban is tiszteletet ébreszt, és ki akarják majd fejezni a hálájukat.

Villareal - Mallorca

A Sárga Tengeralattjáró edzője, Juan Carlos Garrido szerint kötelező nyerniük. "Dinamikusak vagyunk, és nagyszerű meccskre készülünk. Koncentrálnunk kell, meg kell szereznünk a három pontot, és ezzel meg kell őriznünk a harmadik helyet a tabellán" - mondta a szakvezető. A dobogóról egyébként csak akkor csúsznának le, ha az Espanyol legyőzné a Barcelonát, ők pedig kikapnának.

A vendégek az utóbbi két fodulóban kikaptak - hátra is csúsztak a sűrű középmezőnyben -, és most sem nagyon számolhatnak a győzelemmel, hiszen a Villareal fantasztikusan teljesít hazai pályán. Hét meccs, hat győzelem, egy döntetlen.

Real Sociedad - Valencia

A hazaiak 15. fordulóban egy ötöst kaptak a Barcelonától, Messit többnyire csak közelről nézték a védők. Ezúttal jobban kell teljesíteniük, ha nem akarnak leszakadni a Valenciától. Három pont a különbség a két csapat között a vendégek javára, így a hazaiak utol is érhetik őket, de le is szakadhatnak.

A Valenciánál egyébként felvetődött, hogy a vezetőedző és a játékosok között nem a legjobb a kapcsolat, de Unai Emery cáfolta ezeket a híreket. "A játékosok csak a meccsel foglalkoznak, még mindig én vagyok a főnök az öltözőben, és az elnök is támogat" - mondta az edző, miután kritizálták az utóbbi fordulók gyengébb eredményei miatt. A keretből egyébként hiányozni fog Albelda eltiltás miatt.

A Deportivo hazai pályán tehet arról, hogy távolabb kerüljön a kiesőzónától, míg a Gijón pont azért küzd, hogy ne szakadjon le még jobban.

A Levante szintén a középmezőnyt szeretné utolérni, míg az Athletic Bilbao az idegenbeli mérlegét javítaná.

A Primera División 16. fordulójának szombati meccsei:

Deportivo - Gijón 18:00

Levante - Athletic Bilbao 18:00

Villareal - Mallorca 18:00

Espanyol - Barcelona 20:00

Real Sociedad - Valencia 22:00