Kézilabda EB

Svédország várja a döntőbeli ellenfelét

Hatalmas csata volt a román-svéd meccs

Izgalmas mérkőzésen győzte le Svédország Romániát a női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. Az eredmény végig szoros volt, egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól. Csak az utolsó pillanatokban biztosították be a győzelmet a svédek.

Svédország kezdett jobban az első elődöntőben a női kézilabda Eb-n, néhány perc után három góllal vezettek. A románok azonban felálltak, összeszedték a védekezésüket, és támadásban is hatékonyabbá tudtak válni. A 14. percben 7-6-os előnyben voltak a skandinávok.

Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, 14-13-as svéd vezetéssel mentek pihenőre. A második játékrészben is ők szereztek először gólt, de nem tudtak komoly előnyt kiharcolni. Sőt! Románia egyenlített, majd tíz perccel a vége előtt fordított is. Mégsem tudtak nyerni, mert Svédország elővette az ellenünk is bemutatott hajráját.

Svédek örülnek

Két gólos előnyt szereztek az utolsó percekben, és ez elégnek bizonyult a végéig. Nem született sok gól, ez is mutatja, hogy mindkét csapat remekül védekezett, a kapusok pedig mindkét oldalon fantasztikusan teljesítettek.

Svédország a Dánia - Norvégia találkozó győztesével játszik a vasárnapi döntőben, míg Románia a vesztessel mérkőzik meg a bronzéremért.

Svédország - Románia 25-23 (14-13)

Később:

Dánia - Norvégia