NBA

James harmincadik tripla duplája a Heat 11. győzelmét hozta sorozatban

Stoudemire befejezte harmincas sorozatát

A Miami Heat már tizenegyedszer győzött sorozatban, többek között LeBron James tripla duplájának köszönhetően. Amare Stoudemire befejezte a saját nagyszerű szériáját egy meccsel az után, hogy a csapata győzelmi sorozata véget ért. A Lakers "megfojtotta" a Philadelphiát, Nash megsérült, így kikapott a Phoenix. Jao Ming nélkül is nyert a Houston.

A Heat kissé nehezen állt ugyan össze a szezon elején, de most már úgy tűnik, lendületbe jöttek. Különösen LeBron James, aki a néhány héttel ezelőtti clevelandi győzelem óta újra formában van. Ezúttal a New York Knicks bánta a jó játékát. James 32 pontot, 11 lepattanót és 10 asszisztot jegyzett, azaz tripla duplát ért el, karrierje során a harmincadikat. Wade és Bosh is betette a közösbe a maga 26-26 pontját, így nem volt kérdéses a Miami győzelme.

LeBron James a Now York Knicks ellen

A Knicks az előző meccsén szakította meg győzelmi sorozatát, de Amare Stoudemire akkor még tudta hozni a már-már szokásossá váló harmincpontos teljesítményét. Nos, ezúttal ez a széria is megszakadt, a Knicks sztárja klubcsúcsot jelentő kilenc mérkőzés után fejezte be a szériát. Azért 24 pontjával így sem szégyenkezhet, ahogy 14 lepattanójával sem. A baj, hogy ezúttal a liga egyik legtermékenyebb gárdája volt az ellenfél.

A Los Angeles Lakers ebben a szezonban nem tartozik a legponterősebb csapatok közé, a védekezésük azonban továbbra is osztályon felüli - Phil Jackson ért ehhez ugyebár. Így az is belefért nekik, hogy Bryant mindössze 9 pontig jutott. Igaz, Odom 28-ig, de a nagyobb csoda, hogy a Philadelphiából csak Hawes és Iguodala tudott 18-18 pontot szerezni, a többiek mind tíz alatt maradtak.

Emellett a Lakers a legjobbkor volt a legjobb. A negyedik negyedben produkáltak egy 15-4-es sorozatot, ráadásul tizenkettőből tizenkét elrontott hárompontos kísérlet után végre a győrűben landolt az utolsó három próbálkozásuk.

Dallasban a Phoenix kezdett jobban, de a csapat esze és motorja, Steve Nash már az első negyedben súlyosnak tűnő sérülést szerzett. Az irányító a nála mintegy 25 kilóval nehezebb Tyson Chandlerrel ütközött össze, és a földön maradt. Elmondása szerint egy ideig nem érezte a karjait és a lábait, úgyhogy lehet, hogy hosszabb pihenőre kell vonulnia.

A Suns azonnal megérezte a hiányát, a második és a harmadik negyedet vastagon nyerte a Mavericks, a Phoenix pedig végül csak két ponttal teljesítette túl az idei legrosszabbját.

Néhány órával azután, hogy bejelentették, Jao Ming bokatörés miatt valószínűleg befejezte a szezont, a Rockets megmutatta, hogy a kínai center nélkül is van élet Houstonban. Legalábbis a Memphis ellen sima győzelmet arattak. A középső poszton ugyan akadtak hiányosságok, de a másik négy pozícióból szépen jöttek a pontok. Rögtön a nyitónegyedben lelépték a Grizliket, így a második félidei lazítás is simán belefért nekik.

Jao Ming sérülékenysége egyébként elgondolkodtató. Szép dolog, hogy Kínában is vannak magasra nőtt emberek, akik nem is teljesen ügyetlenek a labdával, de az azért látszik, hogy mégsem ugyanolyan körülmények között nőnek föl, mint az amerikai kollégák. Ez pedig az NBA hajtós szezonjaiban megbosszulja magát.

Eredmények:

New York Knicks–Miami Heat 91–113
New Orleans Hornets–Utah Jazz 100–71
Philadelphia 76ers–Los Angeles Lakers 81–93
Atlanta Hawks–Charlotte Bobcats 90–85
Oklahoma City Thunder–Sacramento Kings 102–87
Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 108–99
Toronto Raptors–New Jersey Nets 98–92
Detroit Pistons–Los Angeles Clippers 88–109
Dallas Mavericks–Phoenix Suns 106–91
Portland Trail Blazers–Minnesota Timberwolves 107–102
Houston Rockets–Memphis Grizzlies 103–87