Kézilabda EB

Montenegró győzött, Magyarország 10.

Oroszország negyedik a csoportjában

A középdöntő-sorozatot záró Dánia-Montenegró találkozó tétje az volt, hogy ki zár az I. csoport harmadik helyén. Másképp fogalmazva, az volt a kérdés, hogy ki játszhat a franciákkal az ötödik helyért. Egy újabb szemszögből nézve: milyen sorrendben végeznek a 10. Magyarország előtt a csapatok az Európa-bajnokságon.

Dánia sokkal jobban kezdett, a lerohanásaiknak köszönhetően a hetedik percben már 6-1-re vezettek. Nem pihentek tehát a csoportgyőzelem tudatában, ki akarták szolgálni a hazai közönséget. Egy kicsit feljebb zárkózott ugyan Montenegró, de a félidőben 18-14-re vezettek a dánok.

A fordulás után viszont sokkal elszántabbak voltak a déliek, mindössze hét perc alatt egyenlítettek 19-19-re. Főleg Savic-csal nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A hajrára kétgólos montenegrói előnnyel érkeztek a csapatok, és egyet meg tudtak őrizni a lefújásig.

Győzelmükkel harmadik helyen végeztek a csoportjukban, Franciaországgal játszhatnak az ötödik helyért. Oroszország lett a negyedik, Horvátország az ötödik. Déli szomszédaink összesítésben megelőztek minket, végül a tizedik helyen zártunk a tornán.

Dánia - Montenegró 29-30 (18-14)