Klubvilágbajnokság

Benítez a kongóikat dicséri, Zanetti utolsó esélyére készül

Rafa Benitez, az Inter edzője szerint a Mazembe nagyon erős fizikailag, és 100%-os koncentrációra van szükség ellenük.

Benitez_Zanetti_afp

Nem becsüli le a kongói Mazembe csapatát Rafa Benitez, az Inter vezetőedzője. A két csapat a klubvilágbajnokság döntőjében csap össze, a mérkőzés esélyese természetesen az olasz sztárcsapat.
„Történelmi mérkőzés lesz, mert először szerepel afrikai csapat a döntőben. Meg akarjuk nyerni az összecsapást, de az ellenfél nagyon erős fizikailag, a munkatársaim tanulmányozták őket, láttuk, hogyan nyerték meg az afrikai Bajnokok Ligáját. A játékosok figyelmét felhívtuk arra, amit tudniuk kell. Van néhány kiemelkedő játékosuk, 100%-osan kell koncentrálnunk. Ha hibázunk, nem tudjuk hazavinni a trófeát. Mindenki azt várta, hogy az afrikai csapatok 5-10 éven belül elérik ezt a szintet, de már itt is vannak. A bajnoksággal, a BL-ellenfelünkkel, a Bayernnel és Cassano Milánóba költözésével csak ezután a meccs után foglalkozhatunk” – nyilatkozta a spanyol szakember.

A spanyol szakember alatt még mindig erősen inog az Inter kispadja, ha ezt egy pillanatra elfelejtené, az újságírók folyamatosan emlékeztetik rá.

Az biztos, hogy ebben az évben ez lesz az utolsó mérkőzésem az Inter kispadján, 2011-ben azonban remélem rengeteg meccsem lesz még” – mondta magabiztosan Benitez.

Az Inter csapatkapitánya, Javier Zanetti is szólt néhány szót a találkozó előtt.

„Sajnáljuk, hogy Sneijder egy ilyen fontos pillanatban sérült meg, 16 évet vártam arra, hogy játszhassak a klubvilágbajnokságon, lehet, hogy ez lesz az egyetlen esélyem, mindent megteszek a győzelemért” – mondta a 37 éves argentin.