Rövidpályás úszó-vb

Lochte-é a világcsúcs, Verrasztó negyedik, Cseh hatodik

Cseh László jól kezdett, de visszaesett, Verrasztó a végén jött fel

Az Egyesült Államokból érkező versenyzőkről szólt a 400 méteres férfi vegyesúszás döntője Dubajban. A két amerikai, Lochte és Clary voltak elöl a verseny nagy részében, a hajrában azonban a tunéziai, de Los Angelesben edző Mellouli közéjük férkőzött. A magyar versenyzőknek nem volt esélyük beleszólni az érmek sorsába.

Pillangóban még öten úsztak együtt, Verraszt Dávid azonban ebben az úszásnemben nem tartozik a legjobbak közé, ennek megfelelően le is szakadt. Cseh László jól tartotta magát, harmadik helyen kezdte a hátúszást. Abban viszont kijött Lochte várható fölénye, csak honfitársát, Clary-t nem tudta megelőzni.

Cseh László eközben egyre jobban leszakadt, míg Verrasztó kezdett feljönni. Mellúszásban a friss rövidpályás Eb-győztes meg is előzte a nagymedencés kontinens nagymedencés bajnokát, és közelebb zárkózott az elsőkhöz. Jött viszont Mellouli is, aki legnagyobb sikereit 1500 gyorson érte el, így nem várhattuk, hogy elfárad.

Clary és Lochte

Nem is fáradt, sőt, megelőzte a visszaeső Clary-t is. Lochte eközben fantasztikus hajrát úszott, magasan megdöntötte Cseh László világcsúcsát, 3:55.50-nel csapott célba. Verrasztó Dávid negyedikként, Cseh hatodikként ért be. Előbbi javított az Eb-n úszott idején is, utóbbi viszont elmaradt a legjobbjától.

Az 50 méteres női mellúszásban az amerikai Rebecca Soni nyert Leiston Pickett és Zhao Jin előtt, míg a férfiak 100 méteres hátúszó versenyében Donets győzött. A francia Lacourt-t kizárták a második helyről, majd hosszas huzanvona után mégis megkapta az ezüstöt. A harmadik a spanyol Wildeboer végzett.