Jégkorong

Jó védekezés, minimális vereség Szlovénia ellen

Hetényi volt a magyar válogatott legjobbja

Szlovénia végig nagy fölényben játszott a magyar válogatott ellen a Jesenicében rendezett négyes jégkorongtorna első fordulójában, de jó védekezésünknek és Hetényi remek védéseinek köszönhetően csak két gólt kaptunk. Abból is a másodikat már akkor, amikor levittük a kapusunkat az egyenlítés reményében. A fiatalok jól zártak hátul, de előrejátékban rengeteg volt a technikai hiba.

JégkorongNem a tornagyőzelem a cél a jesenicei tornán, hanem az, hogy minél több fiatal meg tudja mutatni magát, és néhányuk esetleg helyet harcoljon ki magának a válogatottban a tavaszi divízió I-es világbajnokságra. Ennek megfelelően a legjobb játékosaink most kimaradtak a keretből.

Ahogy számítottunk rá, ezt ki is használták a házigazdák. Azonnal a kapu elé szögeztek minket, és már az ötödik perc végén gólt szereztek. Egy középre lőtt korongba tette bele a botját az érkező Golicic, és Hetényinek nem volt esélye a védésre. (1-0)

Ezt követően viszont nem tudták bevenni a kapuját, pedig próbálkoztak a szlovénok becsülettel. Az első harmad közepén emberelőnybe kerültünk, mivel Pozsgait eltalálta Rodman magasra emelt botja. A magyar játékos arca vérezni kezdett, ezért a bírók 5 perc + végleges kiállítást ítéltek.

Sokáig nem tartott az előnyünk, Nagy gyorsan kiállíttatta magát. Amikor visszajött, még mindig fórban játszhattunk, de felállni sem nagyon tudtunk a szlovén harmadban, csak egy helyzetig jutottunk.

A második harmadban sem változott sokat a játék képe, a házigazdák nyomtak, mi védekeztünk. Amikor átjutottak a szorosra húzott falon, Hetényi nagyszerűen védett. A kiállítások viszont szaporodtak a mi oldalunkon, félő volt, hogy nagy verés lesz a vége.

A kapusunk azonban szerencsére nem akarta megadni magát, a szlovénok pedig elbizonytalanodtak. A játékrész végén mi kerültünk nagy helyzetbe, Pozsgai - akinek összevarrták a szemöldökét - azonban elizgulta és a kapusba lőtte a korongot.

A harmadik harmadban sem tudtunk fölénybe kerülni, de talán valamelyest enyhült a hazai fölény. A játékrész közepén nagy lehetőséget kaptunk, amikor kettős emberelőnybe kerültünk. A technikai hibák száma viszont nem csökkent, szinte minden második passz pontatlan volt vagy rosszul kezeltük le, így nem jött össze a gól.

Az utolsó percben levittük Hetényit, hogy létszámfölényben próbálkozhassunk az egyenlítéssel, de a középső harmadban elveszetettük a pakkot, Sivic pedig kihasználta a lehetőséget, így 2-0-ra kikaptunk.

A védekezésünk nagyszerűen működött az egész meccsen, támadásban viszont még fejlődni kell a fiataloknak. A héten lesz még két lehetőségük Ausztria és Norvégia ellen.

Eredmények:

Szlovénia-Magyarország 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Norvégia-Ausztria 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)