Európa Liga

Győzött a Loki a Samp ellen!

A Debrecen az első pontjait szerezte nemzetközi porondon

Az Európa Liga csoportkörének hatodik fordulójában összejött, amire már régóta vártunk. A Debrecen megszerezte az első győzelmét! A Loki a Sampdoriával játszott a Puskás Ferenc Stadionban, és Kabát Péter duplájával győzte le Koman Vladimir csapatát.

Kabát és Bernáth örül a Sampdoria ellen

Az már eldőlt, hogy mindkét csapat kiesik a csoportkör végén az Európa Ligából, de a DVSC-nek az első megszerzendő pontok miatt fontos volt a mérkőzés. A Sampdoria edzője kijelentette, hogy a hétvégi városi rangadó fontosabb nekik, mint a budapesti meccs, ennek megfelelően tartalékosan küldte pályára a csapatát.

Herczeg András (DVSC):
"Jól játszott a csapat, többet veszélyeztettünk, így megérdemeltük a sikert. Az első tíz percet leszámítva végig mi irányítottuk a találkozót. Genovában is rászolgáltunk volna az egyik pontra, pedig akkor teljes csapattal játszott az olasz gárda. A jövőmről nem szeretnék beszélni, most örüljünk ennek a sikernek".

Domenico Di Carlo (Sampdoria):
"Fiatal csapatom a viszontagságos körülmények ellenére helytállt, ennek ellenére a Debrecen megérdemelten nyert. Nekünk már a hétvégi, genovai rangadóra kell koncentrálnunk." (MTI)

A Debrecen végig pariban volt olasz ellenfelével, sőt, talán a mieink előtt voltak a nagyobb helyzetek. A 26. percben Kabát Péter lőtt távolról, de a kapus ki tudta ütni oldalra a labdát.

A magyar támadónak a második félidőben már több szerencséje volt. A 48. percben egy baloldali beadásra érkezett kissé pontatlanul, de szerencsére alászorult a játékszer, így előtte maradt, és ő bevágta a bal alsó sarokba. (1-0)

A Samp nem nagyon próbált újítani, igazi helyzetig nem is jutottak el. A hajrában több lehetősége is volt a Debrecennek, hogy növelje az előnyét, és a 86. percben sikerült is. Bernáth adott be laposan a jobbszélről, és a becsúszó hátvéd lábáról Kabát testére, onnan pedig a kapuba pattant a labda. (2-0)

Az eredmény már nem változott, azaz a DVSC megszerezte első győzelmét a nemzetközi porondon. Ezzel maradtunk ugyan a negyedik helyen, de mégis történelminek tekinthető a siker.

A PSV és a Harkiv 0-0-t játszott Eindhovenben, így Dzsudzsákék nyerték a csoportot.

Debrecen - Sampdoria 2-0 (0-0)

Gólszerző: Kabát (48., 86.)

Felállások:

Debrecen: Verpecz - Bernáth, Simac, Mijadinoski, Laczkó - Bódi (Dombi, 89.), Szakály P. (Fodor, 91.), Varga J., Czvitkovics, Yannick (Kiss Z., 66.) - Kabát

Sampdoria: Da Costa - Grieco, Volta, J. Rossini, Messina - Dessena, Poli (Mannini, 81.), Obiang (Guberti, 72.), Koman - Sammarco, Krsticic (Lamorte, 88.)

Az I csoport végeredménye:

1. PSV Eindhoven 14 pont
2. Metaliszt Harkiv 11
3. Sampdoria 5
4. Debreceni VSC 3