Jégkorong

Vb-csapatba lehet kerülni a jesenicei hokitornáról

  • MTI
megosztom

A csütörtökön kezdődő jesenicei jégkorongtornáról jó teljesítménnyel be lehet kerülni az áprilisi, budapesti divízió I-es világbajnokságon résztvevő magyar válogatott keretébe.

Ted Sator szövetségi kapitány ezúttal több alapembert nem hívott meg, azoknak akar most lehetőséget adni, akik eddig kevesebbet bizonyíthattak. Mivel ez az utolsó torna a vb előtt, és már csak néhány felkészülési meccs szerepel a tervek között - az ukránokkal tárgyal ez ügyben a magyar szövetség -, a mostani tornán nyújtott teljesítmény döntő a vb-csapat összeállítását illetően.

A magyarok ezúttal három, a világ élvonalába tartozó együttessel találkoznak. Csütörtökön a házigazda szlovénok, pénteken az osztrákok, szombaton pedig a norvégok lesznek az ellenfelek.
"A vb-keretben nagyjából tucatnyi hely foglalt. A novemberi székesfehérvári, valamint a mostani jesenicei tornán lehetett, lehet küzdeni a kiadó helyekért. Ezért most a fiataloknak adok lehetőséget" – mondta Sator az MTI-nek.

Sille Tamás és Sikorcin Ladislav azonban így is lemaradt az e heti felmérőről: előbbivel szemben fegyelmi eljárás indult, így a szabályok értelmében nem lehet most a válogatottal, míg Sikorcin agyrázkódást szenvedett.

Az ellenfelek elleni mérleg magyar szempontból:

Szlovénia: 3 győzelem, 2 döntetlen, 14 vereség, 47-81-es gólkülönbség
Ausztria: 7 győzelem, 2 döntetlen, 27 vereség, 85-161-es gólkülönbség
Norvégia: 7 győzelem, 3 döntetlen, 12 vereség, 55-91-es gólkülönbség.

Az utazó keret:

kapusok:

Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas HC)

hátvédek:

Hegyi Ádám (Dab.Docler), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Szirányi Bence (Vasas HC), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Hüffner Adrián (Vasas HC), Svasznek Bence (Vasas HC), Maklári Erik (Sapa Fehérvár AV19), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék)

csatárok:

Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Jánosi Csaba (FTC-Orangeways), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Azari Zsolt (Dab.Docler), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Kiss Ákos (Dab.Docler), Dubek Vladimir (Miskolci Jegesmedvék), Vaszjunyin Artyom (Sapa Fehérvár AV19)

A program:

csütörtök:
Ausztria-Norvégia 15:30 ó
Szlovénia-Magyarország, 19:15 ó
péntek:
Ausztria-Magyarország, 15:30 ó
Norvégia-Szlovénia 19:15 ó
szombat:
Norvégia-Magyarország 15:30 ó
Ausztria-Szlovénia 19:15 ó

megosztom