Kézilabda EB

Tomori megúszta az eltiltást, bocsánatot kér

Az átlövő játszhat Svédország ellen

A fegyelmi bizottság szerda délelőtti döntése alapján Tomori Zsuzsanna játszhat a magyar válogatott Svédország elleni meccsén a dán-norvég közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon. Azért foglalkoztak külön az átlövő hollandok elleni kiállításával, mert a játékvezetői jelentésben külön kitértek a kirívóan sportszerűtlen rúgó mozdulatra, amiért a játékos a piroslapot kapta.

Tomori a találkozó 55. percében vesztette el a fejét, amikor az őt egész meccsen provokáló Lameine ráesett a lábára, és nem szállt le róla. A magyar átlövő dühében belerúgott ellenfelébe, amiért természetesen azonnal kiállították.

A magyar kézilabdaélet jelentős személyiségei és a szövetség is felháborodását fejezte ki az eset miatt, és Tomori Zsuzsanna nyilvánosan kért bocsánatot tettéért. "Már a szabálytalanságomat követő pillanatban tudtam, hogy óriásit hibáztam, akkorát, amekkorát pályafutásom során még soha, és többé nem is fogok. Tettemet az sem menti, hogy megvoltak az előzményei, a mérkőzés légkörének elfajulásához mindkét fél hozzájárult. Így persze semmilyen körülmények között nem szabadott volna reagálnom, a sportpályán ez megengedhetetlen. A piros lap, csapatunk veresége, a bennem lévő önvád és a szabálytalanságom után hozzám érkezett reakciók így összességében nagyon súlyos büntetést és életre szóló leckét jelentenek számomra" - idézi a szövetség honlapja a játékost.

Tomori Zsuzsanna a Hollandia elleni Eb-találkozón

Eközben a fegyelmi bizottság is foglalkozott az üggyel, de végül nem találták olyan súlyosnak az esetet, hogy emiatt eltiltsák az átlövőt. Így tehát ott lehet a Svédország elleni szerda esti találkozón, ahol eldől, hogy csapatunk bravúrosan, az elvárható szinten, esetleg katasztrofálisan szerepel-e az Eb-n. Ha győzünk, és Norvégia sem veszít pontot Hollandia ellen, elődöntőt játszunk. Minden más esetben lemaradunk a csoport második helyéről, és összesítésben akár tizedikek is lehetünk.