Női kosárlabda

Bravúros pécsi győzelem az Euroligában

  • MTI
megosztom

A magyar bajnok Pécs 2010 bravúros teljesítménnyel idegenben nyert a francia Mondeville ellen a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában.

Jól kezdte a mérkőzést a magyar bajnoki címvédő, amely az első negyedben sokáig vezetett, ám a franciák hétpontos hátránynál észbe kaptak, s végül kétpontos előnnyel zárták az első tíz percet. Nem fogyott el azonban a pécsiek ereje, a folytatásban Fegyverneky Zsófia és Iványi Dalma vezetésével fordítottak, s a félidőre nyolcpontos előnybe kerültek.

A harmadik tíz perc aztán ismét a Mondeville-é volt, a házigazdák visszajöttek a meccsbe, igaz, így is hárompontos hátránnyal vágtak neki az utolsó negyednek. A Pécs minden erejét összeszedve próbálta megnyerni a mérkőzést, s 4:30 perccel a lefújás előtt már 11 pontos előnyben volt, a franciák azonban óriási hajrába kezdtek, s egy perccel a vége előtt egyenlítettek. A magyar gárda még ekkor sem adta fel, Fegyverneky hárompontosával meglépett, majd az ellenfél elhibázott triplája után még egy büntetőt is sikerült értékesítenie, így nagy bravúrral legyőzte a francia csapatot.

A Pécs ezzel harmadik sikerét aratta az A csoportban.

Eredmény, 8. forduló, A csoport:

Mondeville (francia) - Pécs 2010 62-66 (17-15, 8-18, 19-14, 18-19)

Legjobb magyar dobók: Fegyverneky 18 pont, Iványi 13, Griffin 8

megosztom