Klub-vb

Az Internazionale nem akar úgy járni, mint az Internacional

Moratti győzelmet vár a csapattól a koreai ellenféllel szemben

Rafael Benítez majdnem a teljes kerettel számolhat a Szongnam Ilhva Csonma elleni klubvilágbajnoki elődöntőben, ennek megfelelően magabiztosan készül a meccsre. Az Inter elnöke, Massimo Moratti szerint jó lecke volt számukra a brazil Internacional keddi veresége, és nem szabad ugyanabba a hibába esniük. A koreaiak teher nélkül készülnek a találkozóra.

Benítez elmondása szerint a lehető legerősebb csapatot küldi pályára szerda este. "Az első meccs nagyon fontos, úgyhogy ennek megfelelőel állítom föl a kezdőcsapatot is. Örülök, hogy van lehetőségem válogatni, mivel mindenki egészséges, és teljes erőbedobással dolgozik" - mondta a spanyol.

Rafael Benítez a klubvilágbajnokságon

Valóban nagyon fontos játékosok térhetnek vissza: Sneijder és Milito is a kezdőcsapatban kaphat helyet az elődöntőben. Legalábbis a találgatások szerint. Benitez ugyanis csak annyit mondott: "biztosan tizenegy játékost küldök majd ki."

Elmondása szerint nem becsüli le az ellenfelet sem. "Hosszú és nehéz utat kellett megtenniük, míg idáig eljutottak. Jól szervezettek, képzettek. Jók a labdás és a labda nélküli játékban is. Kemény ellenfél, de mi vagyunk az Inter, és nyerni akarunk."

A klubelnök, Massimo Moratti is ezt várja el, még a kongói Mazembe keddi meglepetésgyőzelme után is. "Az afrikai csapat győzelme jó példája annak, hogy mennyire fontos a futball szerte a világon, és egyes országokban mennyit fejlődött. Sajnálom a brazilokat, de most magunkra kell figyelnünk. A tegnapi eredmény jó lecke lehet nekünk is. Ugyanolyan kemény lesz a meccsünk, és komolyan kell vennünk. A sérültjeink felépültek, remélem, a megszokott teljesítményüket fogják hozni."

A közel-keleti klíma sérülésekre gyakorolt jótékony hatásáról annyit mondott mosolyogva: "gondoltam arra, hogy megkérem a szervezőket, hogy itt játszhassunk az idény többi részében is."

A játékosok szintén magabiztosak. Wesley Sneijder szerint a "pálya talaja jó, az edzéseken jó munkát végeztünk. Végig koncentrálnunk kell, és akkor nyerni fogunk."

Diego Milito ezt azzal egészítette ki, hogy "a klubvilágbajnokság egyedi esemény, amire nem biztos, hogy még egyszer eljutunk életünkben. Tehát most kell elérnünk az áhított célt, a győzelmet!"

A koreai csapat tagjai tudják, hogy nem ők az esélyesek. Tae Yong szerint "az Inter a világ legjobbja, nem lesz könnyű ellenük. De azért jöttünk, hogy megmutassuk, mit tudunk, és ha sikerül, biztos, hogy jó meccset játszunk. Nekünk és egész Ázsiának is hatalmas dolog lenne, ha tovább tudnánk jutni a döntőbe".

A világ pedig megdöbbenne, talán még jobban, mint a Mazembe keddi, Internacional elleni győzelmén. Az egyetlen dolog, ami valóban hátráltathajta az olasz Intert, az a nyomás. Az utóbbi hetekben nagyon gyenge formában játszottak, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is nagy pofonokba szaladtak bele. Ráadásul az elnök burkoltan utalt arra, hogy ha nem sikerül megnyerni a klubvébét, Benítezt kirúgja. Valószínű, hogy a brazil ellenfél kiesésével méginkább elvárja a végső győzelmet.