NBA

Anthony a Nuggetset, Bryant a Lakerst vezette győzelemre

Carmelo Anthony 35 pontot és 11 lepattanót szerzett

A Los Angeles Lakers Washintonba látogatott az NBA keddi játéknapján, és főleg a meccs közepe táján mutatott teljesítményével magabiztosan nyert. Az Orlando és a Denver rangadóján Carmelo Anthony vitte a prímet 35 pontot szórt. A Golden State hét vereség után nyert, a New Jersey nyolcadszor is kikapott.

NBA-logóAz Orlando és a Denver meccsén mindkét csapat a 16. győzelmére hajtott, és a Magic kezdett valamivel jobban. Két ponttal vezettek az első negyed után, félidőben azonban már a Nugetts állt jobban. A harmadik játékrész megint Howardéké lett, de ez is csak felzárkózáshoz volt elég. A zárónegyedben pedig fantasztikus hajrát produkált a Denver, és végül 17 ponttal nyertek.

A 18 pontot szerző Carter hárompontosával még 92-91 volt az állás, azt követően azonban 19-2-es sorozatot hozott össze a Nuggets, ezzel eldöntötték a meccset. Dwight Howard meg is jegyezte, hogy ő maga hiába védekezik jól, a pálya minden részén nem tud ott lenni. Finom üzenet a csapattársaknak...

Győztes oldalon egyértelműen Carmelo Anthony volt a király, 35 pontot dobott, szerzett mellé 11 lepattanót.

A Lakers washingtoni vendégjátéka szűken ugyan, de a hazaiaknak indult jobban, a második és a harmadik negyedben azonban megrázta magát a bajnok. Bryant vezérletével órási előnyre tettek szert, és az utolsó játékrészben már az is simán belefért, hogy Phil Jackson pihentette legnagyobb sztárját.

A Golden State-ből Monta Ellis emelkedett ki 34 pontjával, és a csapat hét vereség után tudott újra nyerni. A New Jersey viszont nem tudta megszakítani a rossz sorozatát. Egymás után nyolcadszor is kikaptak - ezúttal a Philadelphiától -, és 6-19-es győzelem-vereség mutatóval rendelkeznek.

Eredmények:

Washington Wizards-Los Angeles Lakers 89-103
Charlotte Bobcats-Toronto Raptors 97-91
New Jersey Nets-Philadelphia 76ers 77-82
Houston Rockets-Sacramento Kings 118-105
Detroit Pistons-Atlanta Hawks 103-80
Denver Nuggets-Orlando Magic 111-94
Golden State Warriors-Minnesota Timberwolves 108-99