MLSZ

A legfőbb ügyészség szóvivője irodavezetőként az MLSZ-ben folytatja

  • MTI

Borbély Zoltán, a legfőbb ügyészség eddigi szóvivője szerdától a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogi és sajtóirodájának vezetőjeként dolgozik tovább, s kommunikációs feladatokat is ellát az MLSZ-ben.

"Szeretném előrebocsátani, hogy a lehető legnagyobb békében és barátságban jöttem el az ügyészségtől az után, hogy 16 évet töltöttem el az igazságszolgáltatásban. Én vagyok az elnökség egyetlen jogász tagja, s a legfiatalabb is" - mondta az új irodavezető az MTI érdeklődésére, hozzáfűzve, hogy egykori tanára ajánlotta az MLSZ elnökének megválasztott Csányi Sándor figyelmébe.

"Talán kevesen tudják, hogy a sporthoz már régebben kötődök, sportriporteri múltam is van, s mielőtt újságíróként az ökölvívással kezdtem volna foglalkozni, televíziósként az MTV-ben hazai és nemzetközi labdarúgó-mérkőzéseket közvetítettem." - tette hozzá Borbély Zoltán, aki irodavezetőként beosztását tekintve a főtitkár alá tartozik, és szóvivői feladatokat is el fog látni.

"Izgalmas, érdekes munka vár rám, már csak azért is, mert jövőre 110 éves lesz az MLSZ. Megítélésem szerint jó bázisról indul a magyar futball, amely áru is, nagyon jó termék, ezt Magyarországon is felismerték már. Amellett több mint sport, világnézet, jó lesz benne résztvenni" - mondta Borbély Zoltán, akinek utóda a legfőbb ügyészség szóvivői posztján Széplaki-Nagy Gábor lett.