Premier League

Wenger szerint Fortuna és a pálya babrált ki velük

A Manchester United nyerte a Premier League hétfő esti szuperrangadóját, Pak találatával 1-0-ra legyőzte az Arsenalt az Old Traffordon. A felek különbözőképp értékelték a találkozót, Arsene Wenger, a vesztes csapat menedzsere kritizálta a szerinte pocsék állapotú pályát, kollégája, Sir Alex Ferguson maradéktalanul elégedett volt a látottakkal.

Ferguson maradéktalanul elégedett csapatával

Sir Alex Ferguson, a Manchester United szakvezetője elragadtatással beszélt együttese teljesítményéről, különösen a hibátlan védekezést, és a győztes gól szerzőjét, a dél-koreai Pak Dzsi Szungot méltatta.

"A hátsó alakzat csodálatosan szerepelt, de az egész csapatot csak dicsérni tudom. Különösen az első félidőben játszottunk kiemelkedően."

"Pak fantasztikus formában van, sajnos hamarosan hosszabb időre nélkülöznünk kell az Ázsia-kupa miatt, nehéz lesz őt pótolni."

Ferguson ugyanakkor maga is meglepődött Rooney betlijén - a támadó büntetőt hibázott.

"Szokatlan volt tőle, nem szokott rontani ilyen helyzetben, és ez egy időre lendületet adott az Arsenalnak, de tartottuk velük a lépést."

"Vasárnap újabb fontos mérkőzés vár ránk, a Chelsea ellen. Egyre javuló formát mutatunk, a védelmünk pedig biztonságos hátteret nyújt a támadásokhoz."

Rio Ferdinand, a Vörös Ördökök védője szerint a csapatot nem izgatja különösebben a veretlenségi rekord, a cél a bajnoki arany, veretlenül vagy anélkül.

"Nem számít, ha nem veretlenül fejezzük be a szezont. Persze minden egyes győzelemnek nagyon örülök, de nem az a célunk, hogy vereség nélkül fejezzük be a szezont, hanem, hogy megnyerjük a Premier League-et."

"Mindig van mit javítani a játékunkon, de nyertünk, ez a lényeg, és az újabb három pont."

Arsene Wenger, az Ágyúsok trénere kritizálta a pálya állapotát, szerinte ennek tudható be a sok technikai hiba, és ragszkodott ahhoz, hogy csapata jól játszott, egyszerűen szerencsétlenek voltak, amiért nem tudtak egyenlíteni.

"Nagyon intenzív volt az egész mérkőzés. Mindkét csapat rendkívül szervezetetten és magas fokon játszott a nagyon rossz talajon. A technikai hibák, a pontatlanság mind a silány pályának tudható be."

"Nem hinném, hogy rosszul teljesítettünk, csak mert elvesztettük a mérkőzést. A Manchester United nagyon jól védekezett, igyekeztünk ezt feltörni, volt rá néhány lehetőségünk, de a szerencse elpártolt mellőlünk ezen az estén."