NB I

Választóvíz lesz a január a Videoton életében - Mezey

A Videoton célja az esetleges távozók ellenére is a bajnoki aranyérem megszerzése.

VideotonA Videoton vezetőedzője, dr. Mezey György a vidi.hu-n értékelte csapata őszi szereplését. A fehérvári alakulat hét ponttal vezeti a bajnokságot a Zalaegerszeg előtt, így nem csoda, hogy szakvezető elégedett csapata teljesítményével. Ennek ellenére nem indult könnyen a szezon a Videoton számára, ugyanis a Maribor elleni kupakiesés, valamint a Siófokon elért 1-1-es döntetlen nagy viharokat kavart a klub háza táján.

A Maribor elleni két mérkőzésen kiderült, hogy egységesebb, erősebb, nemzetközi szinten jobban helyt álló csapat volt az ellenfelünk. De meggyőződésem, hogy nem a két csapat közötti erőviszony, hanem a saját, akkor még átalakuló együttesem miatt. Arról nem beszélve, hogy Győrben és Mariborban, lényegében mindkétszer idegenben léptünk pályára. Ezzel le is zártam volna a dolgot, de az újonc elleni döntetlent követően elkezdődött a kavarás, ami meggyőződésem szerint belülről indult. Siófok után elindult egy folyamat, médiatámadások indultak ellenünk, amelyek lejárató kampányba mentek át. Ennek is volt tulajdonítható az, miszerint a játékosok tudták: amennyiben a Vasas ellen nem sikerül győznünk, az fejekbe kerülhet” – nyilatkozta a 69 éves szakember.

A csapat viszont ezt követően megverte a Vasast, és remek menetelésbe kezdett, aminek azonban lehetnek hátulütői is a mester szerint.

A Videoton FC életében kiemelkedő félszezont produkáltunk. Ám ismét eljutottunk oda, hogy a január választóvíz lesz nálunk, hét-nyolc játékost kerestek meg tőlünk, s így az a legfőbb téma, hogy mi lesz, mi lehet majd az ő sorsuk, s nem pedig a Vidié. Józanul kell gondolkodni, mert akár még kritikus helyzetbe is kerülhetünk. Én viszont továbbra is azt hangsúlyozom, hogy előre kell néznünk, hiszen eddig is minden kételkedőnek választ adtunk. Ami a neveket illeti: Alves, Lipták, Lázár, Elek, Nikolics, Lencse, Bozsovics és Mutumba. Elsőként viszont azonnal leszögezem: az a bajom ezekkel a dolgokkal, hogy csak a menedzserek hozzák, viszik a híreket. Mi viszont csak abban az esetben tárgyalunk, ha nem a lehetőséget lebegtetik meg, hanem konkrét csapatot is hoznak, s ez eddig nem történt meg. Például Alves esetében, hiszen nálunk, a Vidinél az újságokban megszellőztetett Sporting Lisszabon és a Marseille eddig nem jelentkezett. Bozsovics előtt törökországi lehetőséget lebegtetnek, de az ő esetében szó sem lehet a távozásáról, mert a Videoton FC nem egy zsibvásár, hat hónap után nem engedjük el. De ez érvényes a válogatott Lipták Zoltánra is, hiszen Horváth Gábor távozása után új belső védőpárost kellett kialakítani” – jelentette ki dr. Mezey György.

Kérdés, hogy az esetleges távozókat kivel tudná pótolni a Videoton, és ez esetben változna-e a csapat célkitűzése a bajnokságban.

„Zajlik a háttérmunka, két magyar futballistával is tárgyalunk, de ahogy említettem, ez anyagiak kérdése is. Amennyiben jó áron adnánk el valakit, akkor minőségi játékost tudnánk hozni, amennyiben nem, akkor a jövő reménységei jöhetnek szóba. Mindentől függetlenül bármi is történik majd az elkövetkezendő hetekben, másról nem is lehet beszélni, csak az aranyéremről. Természetes célunk a legjobbnak lenni” – mondta magabiztosan a hazai edzőképzést is irányító szakember.