Kosárlabda

Rátgéberék Sopronban, francia túrán a Pécs

  • MTI

Újabb nehéz erőpróba vár szerdán a női kosárlabda Euroligában érdekelt két magyar csapatra a nyolcadik fordulóban: az MKB-Euroleasing Sopron a Rátgéber László vezette, bombaerős török Fenerbahcét fogadja, míg a Pécs 2010 a francia Mondeville-hez látogat.

A tavaly négyes döntőbe jutott soproniak múlt héten 79-74-re kikaptak a spanyol Rivas Ecopolis otthonában, és 4/3-as győzelmi mérlegükkel harmadikok a B csoportban. A szövetségi kapitányként is dolgozó Székely Norbert tanítványai ezúttal a teljes mezőny egyedüli veretlen együttesével kerülnek szembe, melynek kispadján a volt magyar szakvezető, a korábbi pécsi sikeredző ül, aki tavaly Euroliga-diadalra vezette a Szpartak Moszkvát. A soproni játékosokra nem kisebb feladat vár, mint megállítani a világ jelenlegi legjobb kosarasát, az olimpiai és világbajnok, WNBA- és Euroliga-győztes amerikai Diana Taurasit, aki 24,6 pontos átlaggal vezeti a mesterlövészek listáját a kontinentális vetélkedésben.

Az NB I-ben címvédő pécsiek csütörtökön fontos meccset buktak el - 67-57-re kikaptak a lengyel Krakówtól - a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A nyolcaddöntőtől 2/5-ös mutatójával egyre messzebb kerülő Djokic-együttes számára nagy bravúr lenne a mondeville-i siker, ugyanis a baranyaiak a harmadik fordulóban itthon alulmaradtak - 70-58-ra - a francia alakulattal szemben.

A soproni összecsapás szerdán 18, a mondeville-i 20 órakor kezdődik.

A második vonalnak számító Európa Kupában már a kieséses szakasz kezdődik meg csütörtökön, a legjobb 16 közé jutásért az első mérkőzésen a Szeviép-Szeged a francia Nantes-ot fogadja (18 ó), míg a Seat Lami-Véd Győr a belga Sint-Katelijne-Waverhez látogat (20:30 ó).