Budapest Honvéd

Nincs olyan játékos, aki szereti az alapozást – Kemenes

Kemenes Szabolcs tapasztalatai szerint a kapusok vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják egymást.

HonvédŐsszel nagy harc dúlt a Honvédnál az első számú kapus posztjáért, hiszen Kunsági Roland, Németh Gábor, Tóth Iván és Kemenes Szabolcs is a harcolt azért, hogy a bajnoki mérkőzéseken védhessen. Németh Gáborral a kapuban kezdte a szezont a kispesti alakulat, majd Kemenes Szabolcs váltotta őt az első számú kapus posztján, és remekül teljesített az őszi szezonban. Az egykori ferencvárosi kapus a Kispest hivatalos oldalán értékelte az őszi szezont.

„Emberileg és szakmailag is nagyon jó félévet zártunk mi négyen. A kapusoknál ez úgy működik, hogy vagy nagyon szeretjük egymást, vagy nagyon utáljuk. Nálunk szerencsére előbbi volt tapasztalható, és egy remek közösség alakult ki. Moralesnek, aki azóta távozott a vezetőedzői posztról, az volt a felfogása, hogy stabil védekezésből támadjunk. Ennél a stratégiánál nagyon fontos a kapus szerepe, hogy irányítsa a védősort és a középpályát. A védekező taktika ellenére rapszodikus volt ez a félévünk. A tabella elején álló csapatokat sikerült megvernünk, a kötelező győzelmeket viszont nem sikerült hoznunk. Ha tavasszal ezen tudunk változtatni, és egy jó szintet tudunk folyamatosan hozni, akkor előre tudunk lépni a tabellán és szakmailag is” – mondta Kemenes a videóinterjúban.

A kispesti portás természetesen saját teljesítményére is kitért, és szót ejtett a téli felkészülés gyötrelmeiről is.

„A saját teljesítményemet mérlegre téve, ha 24 évesen azt mondanám, hogy tökéletes szezonom volt, akkor be is fejezhetném a pályafutásomat. Viszonylag sok mérkőzésen nem kaptunk gólt, ez nem csak az én érdemem, hanem a csapaté, de mindig van miben fejlődni. Tavasszal mindenben egy lépéssel tovább szeretnék lépni. A felkészüléssel kapcsolatban azt mondom, szerintem nincs olyan játékos, aki szeret alapozni, főleg két hónapot, az egyszerűen „halál”. Persze nem lehet három hónapos pihenőt tartani a tavaszi szezon előtt, de ez a szükséges rossz része a focinak” – nyilatkozta őszintén a hálóőr.