Vívás

Az MTK és a Honvéd győzött a tőrcsapatok versenyében

  • MTI

A férfiak között az MTK, a nőknél pedig - címét megvédve - a BHSE nyerte a tőrcsapatok keddi versenyét a vívók budapesti országos bajnokságának negyedik napján.

Mindkét mezőnyben a tavalyi döntősök jutottak el ezúttal is a fináléig, de amíg a férfiaknál változott a sorrend, addig a nőknél megint a több válogatottal felálló Honvéd bizonyult a legjobbnak. Az MTK-Csata férfi döntőben kiélezett volt a küzdelem majdnem a végéig, csupán az utolsó párban, Gátai Róbert és Berjozkin Anton asszójában nőtt jelentősre a különbség. A BHSE-Törekvés női fináléban a Honvéd könnyedén győzött.

Eredmények:
Férfiak (12 csapat):
Elődöntő:
Csata I.-UTE I. 45-33
MTK I.-Törekvés I. 45-27
A 3. helyért:
UTE I.-Törekvés I. 45-37
Döntő:
MTK I.-Csata I. 45-33
A végeredmény: 1. MTK I. (Gátai Róbert, Mazza Lorenzo, Széki Bence, Szerémi András), 2. Csata I. (Berjozkin Anton, Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Steiner Dániel), 3. UTE I.(Bíró Péter, Csák Attila, Györgyi Antal, Sajó Dániel)

Nők (6):
Elődöntő:
BHSE-UTE 45-21
Törekvés-MTK I. 45-24
A 3. helyért:
UTE-MTK I. 39-31
Döntő:
BHSE-Törekvés 45-34
A végeredmény: 1. BHSE (Berta Adrienn, Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin), 2. Törekvés (Batár Borbála, Faragó Fruzsina, Mohamed Aida, Varga Zsófia), 3. UTE (Bíró Fanni, Kreiss Fanny, Tóth Anna, Gólya Fruzsina)

Múlt szombaton és vasárnap a párbajtőrözők versenyeit rendezték, hétfőn a tőrözők egyéni küzdelmei zajlottak, szombaton és vasárnap pedig a kardozók lépnek majd pástra az Angyalföldi Sportközpontban.

A bajnokság lebonyolítása mellett a szövetségnek jelenleg a szövetségi kapitányok kiválasztásával is foglalkoznia kell. Eldőlt, hogy az elnökségi ülés - melyen a döntések várhatóan megszületnek - csütörtökön délután lesz. Egyelőre az biztos, hogy a párbajtőrözőket továbbra is Kulcsár Győző irányítja, a kard és a tőr szakág élére pedig - különböző felállásokban, feladatokkal - Kovács Tamás, Pézsa Tibor, Szabó Bence, illetve Kamuti Jenő és Kulcsár Győző neve merült fel.