Európa Liga

A Sevilla-Dortmund összecsapás a forduló slágere

A D-csoporban rendezendő Dinamo Zagreb-PAOK Szaloniki mérkőzésen a győztes biztosan továbbmegy a kvartettből.

Dortmund

Utolsó köréhez érkezett az Európa Liga, a legtöbb csoportban már eldőlt, mely csapatok jutnak tovább, viszont az utolsó körre is még akad néhány nyitott kérdés.

A szerdai találkozók közül a D-csoportban még három csapatnak van esélye a továbbjutásra, igaz az első helyen álló Villarreal már nem eshet ki. A nagy dolgok a Dinamo Zagreb-PAOK Szaloniki mérkőzésen fognak eldőlni, ahol a hazai csapatnak mindenképpen nyernie kell a továbbjutáshoz, a vendégeknek viszont már az egy pont is elég. A másik találkozón a már kiesett Club Brugge a Villarealt fogadja.

Az E-csoportban már eldőlt, hogy a Dinamo Kijev és a BATE Boriszov lépnek tovább a csoportból, és a két továbbjutó mindössze az első helyért harcol az ukrán fővárosban. A csoport másik összecsapásán a Sheriff Tiraspol az AZ Alkmaar vendége lesz.

A J-csoportban a Paris Saint Germain már továbbjutott a kvartettből, viszont a mögötte álló Sevilla és a Dortmund egymás ellen csapnak össze az utolsó fordulóban. Ez a találkozó lesz talán a szerdai játéknap legjobban várt 90 perce, ugyanis a német csapatnak mindenképpen nyernie kell a továbbjutáshoz.

„Tudjuk, hogy a győzelem különösen fontos számunkra. Amit Dortmundban tettünk, az nagyon fontos volt a csapat jövőjét illetően. A döntetlen nem elég számunkra, intelligensnek kell lennünk, nem veszthetjük el a fejünket. Legjobbunkat kell nyújtanunk, ami nem lehetséges, ha döntetlenre hajtunk. A Dortmundnak erős a védelme, jó a támadósora, és a középpályásai is gyakran betalálnak. Szép futballt játszanak, ami ösztönző lehet számunkra” – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Gregorio Manzano, a Sevilla vezetőedzője.

Az ellenfél mestere, Jürgen Klopp is bizakodó az összecsapás előtt. Van is rá oka, hiszen a Dortmund utcahosszal vezeti a német bajnokságot.

„Sokat harcoltunk, hogy legyen esélyünk bejutni a következő körbe, tudtuk, hogy nagyon nehéz csoportba kerültünk, de meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A Sevilla egy remek csapat, de most nincsenek jó formában. Mi mindig győzni akarunk, ez nem változik meg ezelőtt a találkozó előtt sem, mint mindig, most is a védekezés jelenti majd az alapját a játékunknak. Nem akarunk beleszaladni az ellentámadásaikba, igazán jó futballt akarunk játszani” – mondta magabiztosan Klopp.

A Liverpool már továbbjutott a K-csoportból, így nagy valószínűséggel Roy Hodgson menedzser a fiatal játékosoknak is szerepet ad a már kiesett Utrecht ellen. A Napoli-Steaua Bucuresti mérkőzés viszont még éles lesz, hiszen mindkét csapatnak van esélye beverekednie magát a következő körbe. A román csapat már egy döntetlennel is továbbjuthat, az olaszoknak viszont mindenképpen nyerniük kell, ha át akarják ugrani az aktuális ellenfelüket.

Az L-csoportban sincs már tétje a találkozóknak, hiszen a két hazai pályán játszó csapat, a Porto és a Besiktas már biztosította helyét a következő körben. A portugál csapat vendége a CSZKA Szófia lesz, míg Törökországba a Rapid Wien látogat.