Kerékpár

Olimpiai kvótát szerezne az egyetlen magyar profi csapat

Új olasz névadó szponzor Stubán Ferenc csapatánál

  • MTI

"Legfontosabb célkitűzésünk az olimpiai kvótaszerzés, ami az elit férfiak esetében a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ide vonatkozó szabályzata értelmében csak a jövő esztendőben lehetséges" - jelentette be Stubán Ferenc, az egyetlen magyar profi országúti kontinentális csapat, a mostantól ORA Hotels néven futó együttes sportigazgatója.

A 2011-es esztendőben az olasz szállodalánc lesz a névadó szponzor, és a hétfői tájékoztatása szerint a keretben öt magyar (Cziráki István, Lovassy Krisztián, Puskás Dávid, Simon Péter, ifjabb Stubán Ferenc), három olasz (Adriano Angeloni, Alessandro Malaguti, Luca Fioretti) és egy argentin (Roberto Antonio Richeze) kerekes található.

Az olaszok már befizették a csapat 2700 eurós nevezési díját, bemutatták a 30 ezer euróról szóló bankgaranciát, valamint a világ összes országára érvényes biztosítást kötnek versenyzőik számára, s ezeken kívül autókat, kerékpárokat, ruházatot és edzőtáborozási lehetőséget biztosítanak.

"Az együttes legfontosabb célkitűzése az olimpiai kvótaszerzés. Jelenleg a versenyzők egyéni edzésterv alapján készülnek, majd január közepétől különböző helyszíneken edzőtáboroznak egészen március végéig, de közben februártól versenyzünk az Europe Tour-sorozat 1-es és 2-es kategóriájú egy-, illetve többnapos versenyein. Eddig kilenc versenyzővel szerződtünk, de az olasz menedzsmenttel történt megállapodásunk értelmében a maximális, 16 plusz 1 kerékpárossal fogjuk az ORA Hotels kontinentális csapatot működtetni. Számíthatunk a Magyar Olimpiai Bizottság segítségére, és magunk mellett tudhatjuk korábbi főszponzorunk, Pisók István úr támogatását is. Bevallom, jól jönne még egy magyar támogató, ez ügyben tárgyalásokat folytatunk néhány céggel" - tette hozzá a sportigazgató.