Kerékpár

Idén már nem döntenek Contador ügyében

A spanyol kerekes fertőzött húsra hivatkozik

  • MTI

Az idén nem lesz ítélethirdetés Alberto Contador doppingügyében - jelentette be Pat McQuaid, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke.

"Sok kritikák kap a UCI, mert állítólag nem megfelelően kommunikál, de ez nem egy klasszikus doppingeset" - mondta a sportvezető a L'Equipe című lapnak. "Augusztus végén, közösen a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA) Contadornak lehetőséget adtunk, hogy elmagyarázza, mi történt. Huszonnégy órával később előadta a fertőzött hússal kapcsolatos történetét. Ezek után mi szakértőket kértünk fel, hogy megvizsgálják, igaza lehet-e a versenyzőnek. Az biztos, hogy nem lesz idén döntés."

A világ pillanatnyilag legjobb bringásának tartott spanyol versenyző az idei Tour de France-on akadt fenn az ellenőrzésen, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Elmondása szerint fertőzött hús miatt lett pozitív a doppingtesztje. Ha bűnösnek találják, két évre eltilthatják, és megfosztják a 2010-es Tour-elsőségétől.

Contador eddig háromszor nyert Tourt (2007, 2009, 2010), egyszer-egyszer Giro d'Italiát (2008) és Vuelta Espanát (2008).